WeirdSpace - Kultur uden grænser

Pluto
Pluto Øjne: Sorte
Hår: Champagne til orange pels.
Race: Hund


Beskæftigelse: Tidligere sporhund, nu Mickey Mouses kæledyr
Kendt famile: Butch (bror)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Pluto er Mickey Mouses hund, men som den elskelige hund han er, er han på eventyr med alle i Andeby.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegnefilm: The Chain Gang (8. august 1930)
Tegneserier: Pluto the Pup i Mickey Mouse Daily strip (1. july 1931)
Skaber(e): Walt Disney
Burt Gillett
Norm Ferguson
David Hand
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: I begyndelsen af hans karriere, var Mickey Mouse den regelrette person vi kender i dag. I tegnefilmene ville han under tiden gøre ting som var utænkelige i dag, som at a være ondskabsfuld mod andre. I tegnefilmen The Chain Gang fra 1930 var han i fængsel. Tegnefilmen var en fængselskomedie i stil med Gøg og Gokkes The Second Hundred Years hvor Mickey var en fange på flugt, Sorteper var fængselsbetjent og Pluto var en af hundene som jagede ham. Pluto havde ikke noget navn i tegnefilmen. Navnet ville ikke blive givet før senere.

Pluto havde sin anden optræden i The Picnic fra november 1930. Her er han Minnie Mouses hund, og han hedder Rover. Navnet Pluto kom ikke før The Moose Hunt fra 1931. I dag tages det for givet, at Pluto er Mickeys hund, men i begyndelsen var han kun en figur som blev brugt når der var brug for en hund som i Anders And-tegnefilmen Put-Put Troubles fra 1940. Etableringen af ejerskab kom gradvist.

Pluto har kun fået stemme et par gange. I The Moose Hunt sagde han et par ord og i Mickey's Kangaroo fra 1935 fik hans tanker stemme. Stemme blev lavet af Pinto Colvig som også gav Fedtmule hans karateristiske latter.

I løbet af årene, har Pluto været med i en række tegnefilm, både solo og med andre Disneyfigurer, og han bruges stadig i vid udstrækning i dag. Højden på hans karriere var en an Academy Award® for Lend a Paw fra 1941, hvilket var en genindspilning af Mickey's Pal Pluto fra 1933.

I tegneserier optrådte Pluto sammen med resten af Disneys besætning fra 1931. Ligesom i tegnefilmene havde han også soloeventyr i tegneserierne. I slutningen af 1930'erne havde han sin egen søndagsstribe i avisen, og han havde et par numre i præsentationsserierne Large Feature Comic (vol. II) og Four Color Comics.

Som andre populære Disneyfigurer, er Pluto blevet omsat til en hver form for merchandise som man kan forestille sig, og som andre populære figurer med en lang historik, kan merchandiset spores langt tilbage. I Plutos tilfælde tilbage til midten af 1930'erne.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Chip og Chap
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Georg Gearløs
- Gilbert
- Herlock Shomes
- Inspektør Snus
- Klara Kluck
- Klaus Krikke
- Max
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Minnie Mouse
- Nora Malkeko
- Politimester Striks
- Pusling
- Sorte Slyngel
- Sorteper
- Tillie
- Vildmule