WeirdSpace - Kultur uden grænser

Minnie Mouse
Minnie Mouse Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Mus


Civilstand: Single
Kendt familie: Mortimer Mouse (onkel)
Marissa (tante)
Millicent (tante)
Matilda (tante)
Minerva (tante)
Manfred (nevø)
Millie (niece)
Tillie (niece)
Molly (niece)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Minnie er Mickey Mouse veninde og kæreste.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegnefilm: Plane Crazy (1928)
Tegneserier: Mickey Mouse daily strip (13. january 1930)
Skaber(e): Walt Disney
Ub Iwerks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Minnie har været Mickeys kæreste helt fra begyndelsen. Hun optrådte sammen med Mickey i Steamboat Willie og Plane Crazy, begge fra 1928, og har forblevet hans livslange partner siden da. Walt Disney som lavede Mickeys stemme lavede også hendes stemme i Steamboat Willie, men hendes stemme blev sædvanligvis lavet af Marcellite Garner (indtil 1940) og hendes efterfølgere Thelma Boardman (1940 - 1942), Ruth Clifford (1942 - 1952), og Russi Taylor (1986 -). I tegnefilmene var hun kun stjernen i sin egen film en enkelt gang. Det var i en one-shot ved navn Disney's Totally Minnie fra 1988.

Som Mickey blev overført til tegneserier, blev Minnie det også. Hun optrådte første gang i den daglige stribe af Mickey Mouse i 1930, og har lige siden været ved hans side. Af en eller anden årsag fik hun aldrig sin egen tegneserie, selv om hun var en stor stjerne, ganske som hun aldrig fik sine egen tegnefilm. Hun fik dog sine egne solohistorier, og ligesom Mickey fik Pluto og to nevøer, fik Minnie en række slægtninge og kæledyr. Af disse var niecen Tillie (Melody) det eneste gennemgående familiemedlem. Interessant nok, var et af hendes gennemgående kæledyr Figaro fra tegnefilmen Pinocchio, hvilket var en af overførslerne fra tegnefilm til tegneserie som Disney lavede for nogle af figurerne som ikke var i kontinuiteten, ligesom Madam Mim fra Sværdet i Stenen som flyttede til Andeby og Tim og Bum fra Askepot som gik over til at bo sammen med Bedstmor And. Det nærmeste hun kom til at have sin egen serie, var Minnie Mysteries hvilket var en del af børnebogsserien Golden Books (alderstrin 4-8 år) fra Random House, og det var kun nogle få bøger som blev udgivet mellem 1997 og 2003. Serien eksisterer stadig, så der kan komme flere bøger med Minnie i den serie.

Som et af de store Disneyikoner, har Minnie fulgt Mickey som har er blevet overført til andre medier. Dette inkluderer den berygtede tegneserie Air Pirates Funnies fra 1971 hvor Minnie var en af figurerne som blev vist med Mickey i situationer beregnet til et voksent publikum. Ud over det almindelige merchandise fra en berømt Disneyfigur, fik hun i 1990 sin egen linje af merchandise, kaldet Minnie 'n Me, hvilket var præ-teenage versioner af Minnie og andre Disneyfigurer. Som den tilgængelige information ser ud, eksisterede linjen kun et år eller to.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Chip og Chap
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Gilbert
- Herlock Shomes
- Inspektør Snus
- Klara Kluck
- Klaus Krikke
- Max
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Nora Malkeko
- Pluto
- Politimester Striks
- Pusling
- Sorte Slyngel
- Sorteper
- Tillie
- Vildmule