WeirdSpace - Kultur uden grænser

Herlock Shomes
Øjne: Sorte
Hår: Lysebrun pels
Race: Hund


Beskæftigelse: Detektiv
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Civilstand: Single
Identitet: Almindelig kendt
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Herlock Shomes er en detektiv som ofte arbejder på sager, sammen med Mickey Mouse, Fedtmule og Politimester Striks.


Evner & færdigheder: Fremragende deduktive færdigheder.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Walt Disney's Comics & Stories #143 (1952)
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Herlock Shomes (Shamrock Bones) er en mindre kendt figur i Disneyuniverset, som blev brugt mest i 1970'erne. Han optrådte første gang i Walt Disney's Comics & Stories #143 fra 1952, og blev brugt i tre historier det år. Skaberen eller skaberne har det ikke være muligt at identificere endnu. Efter de første tre historier, blev Herlock Shomes ikke set før 1967, da han dukkede op i en historie. Så i slutningen af 1969, begyndete han at optræde med jævne mellemrum i de amerikanske historier, uden nogen synlig grund. Snart efter blev der produceret historier med Herlock Shomes i andre lande, især i Brazilien i begyndelsen og senere i Holland. Lige så pludselig og uforklarligt som at figuren begyndte at dukke op i 1969, stoppede produktionen i 1976. Nogle få historier dukkede op efter 1976, den sidste blev udgivet i 1984, men reelt forsvandt figuren fra historierne.

Dette var imidlertid ikke det sidste der blev set til figuren. I Holland blev figuren brugt til krimigåder, hvor læseren skulle opklare sagen/løse gåden. Grundliggende det samme som serien Dick Danger af Werner Wejp-Olsen, som stadig bliver produceret. Krimigåderne gik i de Hollandske og Tyske Disneypublikationer fra 1981 til 1989, med en enkelt gåde udgivet i 1992. Gåden er det sidste der er set til figuren, ind til videre.

Figuren har ikke optrådt uden for tegneserierne. Det er blevet påstået af nogen, at han dukkede op i DuckTales-episoden Dr. Jekyll & Mr. McDuck som Shedlock Jones. Både visuelt og i opførsel er Shedlock Jones ret forskellig fra Herlock Shomes. Som Sherlock Homes-analoger har de begge nogle fællestræk med den mest populære (Hollywood)fortolkning af Sherlock Holmes (hatten, frakken, piben og forstørrelsesglasset som brugt af Basil Rathbone), men de er ikke den samme figur.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Inspektør Snus
- Mickey Mouse
- Minnie Mouse
- Pluto
- Politimester Striks
- Pusling
- Sorte Slyngel
- Sorteper