WeirdSpace - Kultur uden grænser

Sorte Slyngel




Sorte Slyngel Rigtige navn: Ukendt


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Hund


Beskæftigelse: Kriminelt geni
Identitet: Hemmelig
Kendt familie: The Phantom Brat (datter)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Sorte Slyngel er et kriminelt geni som gør livet svært for Mickey Mouse, Fedtmule, Politimester Striks og Herlock Shomes. Han arbejder ofte sammen med andre skurke som Bjørnebanden, Fritz Farlig og Pusling og fra tid til anden bliver han assisteret af the Mysterious Mr. X. Han har også en masse sammenstød med Supermule og hans sidekick Supergilbert. Sorte Slyngel signerer altid sine job ved at efterlade et stykke papir med en blækklat.


Evner & færdigheder: Sorte Slyngel er en erfaren hypnotisør og en mester i forklædninger og flugt.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: "Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot" (20. maj 1939)
Tegnefilm: "DuckTales" episode 51: "All Ducks on Deck" (30. december 1987)
Skaber(e): Floyd Gottfredson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Sorte Slyngel (The Phantom Blot) blev skab af Floyd Gottfredson til historien Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot fra 1939. Dette var den eneste gang Gottfredson brugte figuren, men han var ret populær og blev ofte brugt af andre forfattere. Sorte Slyngel fik sin egen serie i 1964, hvilket er en sjælden ære for en hver tegneserieskurk. Serien fra Gold Key holdt kun i syv numre og er bedst kendt for den første optræden af Supermule i nummer 2.

På trods at sin popularitet blev Sorte Slyngel ikke overført til tegnefilm før DuckTales startede i 1987. Han har optrådt et par gange i de efterfølgende antologiserier Mickey Mouse Works og House of Mouse. Hans temme blev lavet af Peter Cullen (DuckTales) og John O'Hurley (Mickey Mouse Works og House of Mouse).

Sorte Slyngels udseende varierer lidt. Nogle gange optræder han med tomme øjne (som han oprindeligt havde) eller en synlig mund, men for det meste optræder han som vist på billedet. I den første historie blev Sorte Slyngel demaskeret til slut, og i nogle få europæiske historier er han også uden maske, men normalt har han altid maske på, selv i fængsel. Under masken ligner han Walt Disney en lille smule.

Sorte Slyngel er en af de Disneyfigurer som aldrig blev overført til andre medier. Der er lavet lidt merchandise, men på trodt af hans popularitet kom han aldrig rigtig uden for sit oprindelige medium.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Bjørnebanden
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Georg Gearløs
- Gilbert/Supergilbert
- Herlock Shomes
- Inspektør Snus
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Mysterious Mr. X
- Phantom Brat
- Pluto
- Politimester Striks
- Pusling
- Sorteper