WeirdSpace - Kultur uden grænser

Nora Malkeko
Nora Malkeko Øjne: Sorte
Hår: Sort og hvid pels
Race: Ko


Civilstand: Single
Kendt familie: Sarabelle Cow (søster)
Miss Bovina (tante)
Itsy-Betsy (niece)
Bertie (fætter)
Durham Cow (bedstefar)
Hjemmebase: Andeby


Story: Nora Malkeko er en af de skønne kvinder i Andeby.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegnefilm: Alice on the Farm (1926)
Tegneserier: Mickey Mouse dailies (1. april 1930)
Skaber(e): Walt Disney
Roy Disney
Ub Iwerks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Som mange andre af de ældre Disneyfigurer, startede Nora Malkeko (Clarabelle Cow) som en unavngiven figur i baggrunden. I hendes første optræden, Alice on the Farm fra 1926, var Nora kun et virkemiddel til en af Ub Iwerks' vittigheder hvor han lader figuren Julius the Cat prøve at få mælk fra hende. Hendes næste optræden var lidt tættere på at være Nora. I Plane Crazy fra 1928 fik hun navnet Carolyn, men navnet blev kun brugt den ene gang. Navnet Nora Malkeko kom først med den sjette tegnefilm, The Shindig fra 1930. Nora dukkede op en en håndfuld tegnefilm indtil Symphony Hour fra 1942, hvorefter hun ikke blev set i tegnefilm før Prince and the Pauper fra 1990 (ud over en cameo i Who Framed Roger Rabbit i 1988). Dette var en enkeltstående optræden før Mickey Mouse Works i 1999 og den efterfølgende House of Mouse at hun begyndte at dukke op regelmæssigt, omend ikke i en fremtrædende rolle. Der er pt. ingen tilgængelig information om hvem der lagde stemme til Nora Malkeko i de oprindelige tegnefilm. I Prince and the Pauper var det Elvia Allman og fra 1999 til nu har det været April Winchell.

Da Disneyfigurerne blev overført til tegneserier, var Nora Malkeko en af de første der blev overført. Hendes første optræden var i den daglige Mickey Mouse strip den 1. april 1930. Sammen med Klaus Krikke, Klara Kluk, Fedtmule, minnie og Mickey optrådte hun regelmæssigt i de amerikanske tegneserier i halvtredserne, tresserne og halvfjerdserne. Det var i denne periode at man prøve at gøre Nora og Fedtmule romantisk interesserede, på trods af, at hendes forlovelse med Klaus Krikke siden trediverne var velkendt. Forsøget mislykkedes og alt vendte tilbage til normalen. Fra firserne og frem blev der kun lavet nogle få historier med Nora Malkeko i USA. I Europa til gengæld, især i Italien, fortsatte produktionen og kører stadig i stor stil i dag.

Nora blev aldrig en af de virkelig populære Disneyfigurer, men hun opnåede berømmelse nok til at blive overført til diverse typer merchandise som pins, små figurer, T-shirts og nogle få andre ting.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule
- Gilbert
- Klara Kluck
- Klaus Krikke
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Minnie Mouse
- Politimester Striks