WeirdSpace - Kultur uden grænser

Politimester Striks
Politimester Striks Øjne: Sorte
Hår: Gråt
Race: Hund


Beskæftigelse: Politimester
Civilstand: Single
Gruppetilhør: Andeby Politi
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Politimester Striks er politimester i Andeby og en af Mickey Mouse' bedste venner.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: "Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot" (20. maj 1939)
Tegnefilm: Who Framed Roger Rabbit (1988)
Skaber(e): Floyd Gottfredson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Politimester Striks (Chief O'Hara) er en af Disneys bifigurer, som har været der i umindelige tider, og uden problemer genkendes af læsere over hele Verden, uden egentlig at være berømt på nogen måde. Striks optrådte første gang i historien Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot fra 1939 som også indeholdt den første optræden af Sorte Slyngel. Sammen med Fedtmule, Inspektør Snus og Herlock Shomes jagtede og Mickey og Politimester Striks skurke som Sorte Slyngel, Sorteper & Lusk og Fritz Farlig og Pusling og i dag, mere end 60 år senere, er de stadig i gang omend ikke så meget som før. Produktionen af historier sænkede farten i slutningen af 1990'erne, men der produceres stadig flere historier hvert år. De oprindelige historier blev produceret i USA som de fleste andre historier, og som alle de andre US Disneytegneserier blev produktionen langsomt men sikkert flyttet til Europa og Sydamerika fra de tidlige 1970'ere.

I tegnefilmene optrådte Politimester Striks første gang i Who Framed Roger Rabbit fra 1988. Dette var kun en kort cameo som de fleste andre tegnefilmfigurer. Hans første rigtige optræden i tegnefilm var Mickey Foils the Phantom Blot, som blev vist i Mickey Mouse Works i 1999. At Politimester Striks havde sin første optræden i tegnefilm i denne historie er ret passende, idet det er en genfortælling af Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot, den første optræden af politimesteren i tegneserier. Politimester Striks har ikke været brugt ret meget i tegnefilm, men han optræder fra tid til anden i House of Mouse og Mickey's House of Villains. I tegnefilmene er det Corey Burton som lægger stemme til Politimester Striks.

Ud over hans optræden i tegnefilm, har Politimester Striks kun optrådt som nogle få stykker merchandice som små figurer og en sølvklokke.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Gilbert
- Herlock Shomes
- Inspektør Snus
- Klara Kluck
- Klaus Krikke
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Minnie Mouse
- Nora Malkeko
- Pluto
- Pusling
- Sorte Slyngel
- Sorteper