WeirdSpace - Kultur uden grænser

Mik og Mak
Mik og Mak Øjne: Sorte
Hår: Sort og hvid pels
Race: Mus


Civilstand: Single
Kendt familie: Amelia Fieldmouse (mor)
Mickey Mouse (onkel)
Minnie Mouse (tante)
Millie Mouse (kusine)
Melody Mouse (kusine)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Mik og Mak er Mickey Mouses to nevøer som bor hos ham.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Mickey's Nephews (1932)
Tegnefilm: Mickey's Steam-Roller (også kaldet "High Speed Mickey") (1934)
Skaber(e): Floyd Gottfredson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: I modsætning til Rip, Rap og Rup, har brødrene Mik og Mak (Morty and Ferdie Fieldmouse) aldrig opnået nogen egentlig berømmelse. De optrådte første gang i Mickey Mouse Sundays i 1932 i historien Mickey's Nephews, hvilket gør dem fem år ældre end Rip, Rap og Rup. Navnene og antallet af nevøer som Mickey har, har ikke været helt ens over årene, men det endte med to nevøer Mik og Mak.

Brødrene Fieldmouse optrådte første gang på tegnefilm i Mickey's Steam-Roller fra 1934. Af en eller anden grund fængede de aldrig på tegnefilm. Den næste optræden var Mickey's Christmas Carol fra 1983 og bortset fra en cameo i en historie i Mickey Mouse Works, som blev genbrugt i House of Mouse, har de ikke været brugt i tegnefilm ellers.

I tegneserier har de to mus været brugt ret meget. Specielt europæiske tegneserier har brugt de to mus. Det har været påstået, at Mak forsvandt fra Floyd Gottfredsons tegneseriestribe, fordi Gottfiedson syntes de to mus var for ens. Tilsyneladende havde han planer om at bringe Mak tilbage som en bebrillet intellektuel bogorm drengemus med en Etonhat og -frakke med forklaringen at han havde været været på skole et andet sted. Hvorvidt Mak nåede tilbage til tegneseriestriben igen er pt. uvidst (jeg har ikke kunne få fat i striberne). I de europæiske tegneserier fortsatte de to brødre som et par, uden afbrydelser.

Mik og Mak kom aldrig rigtig over i andre medier. De optræder på lidt merchandise som pins, en forsølvet klokke og en collector plate, med det mere eller mindre det hele.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule/Supermule
- Gilbert
- Klaus Krikke
- Klara Kluck
- Mickey Mouse
- Minnie Mouse
- Nora Malkeko
- Pluto
- Politimester Striks
- Sorteper
- Tillie