WeirdSpace - Kultur uden grænser

Inspektør Snus
Inspektør Snus Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Bulldog


Beskæftigelse: kriminalbetjent
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Identitet: Almindelig kendt
Gruppetilhør: Andeby Politi
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Inspektør Snus er en kriminalbetjent som hjælper Politimester Striks og Mickey Mouse med deres sager, fra tid til anden.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Mickey Mouse Newspaper strip (1938)
Skaber(e): Floyd Gottfredson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Inspektør Snus (Detective Casey) optrådte første gang i Mickey Mouse-avisstriben i 1938, i historien The Plumber's Helper, som gik fra den 2. juli til den 10. december. Hans anden optræden var i den nu klassiske historie Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot fra avisstriberne i 1939. Dette er med stor sandsynlighed grunden til at han forblev i brug i de efterfølgende år, i modsætning til de to andre, visuelt meget ens, figurer, Ebenezer Higglesby og Joe Piper. De havde også deres første optræden i The Plumber's Helper, men er næsten glemt i dag. Indtil 1960 blev Snus kun brugt i nogle få amerikanske og italienske historier, men så i 1960, af en eller anden grund, begyndte italienerne at bruge figuren regelmæssigt og har fortsat med at gøre det.

En interessant ting at bemærke om Inspektør Snus er, at han stadig får lov til at beholde sin cigar. Mens andre figurer er stoppet med at ryge, i takt med at det er blevet politisk ukorrekt, ryger Inspektør Snus stadig sine cigarer.

Uden for tegneserierne, er Inspektør Snus tilsyneladende kun set som et par små figurer. Højst sandsynligt er der produceret andre stykker merchandise, idet figuren går mere end 70 år tilbage, men mængden af merchandise er stærkt begrænset.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule/Supermule
- Fritz Farlig
- Gilbert
- Herlock Shomes
- Klara Kluck
- Klaus Krikke
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Minnie Mouse
- Nora Malkeko
- Pluto
- Politimester Striks
- Pusling
- Sorte Slyngel
- Sorteper
- Tom Tuud