WeirdSpace - Kultur uden grænser

Klara Kluck
Øjne: Sorte
Hår: Brune fjer
Race: Høne


Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Civilstand: Single
Identitet: Almindelig kendt
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Klara Kluck er en af de rare damer i Andeby.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegnefilm: Mickey's Mellerdrammer (18. marts, 1933)/Orphan's Benefit (11. august, 1934)
Tegneserier: Walt Disney's Comics & Stories #34 (1943)
Skaber(e): Walt Disney
John Sutherland
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Klara Kluks (Clara Cluck) første optræden er i nogen grad et spørgsmål om hvor man trækker grænsen. Som andre figurer optrådte hun første gang i baggrunden, i dette tilfælde i tegnefilmen Mickey's Mellerdrammer fra 1933, hvor hun var en del af publikum. Det var ikke figuren som sådan, men det grundliggende, såsom statur og den karakteristiske hat, var der, og det visuelle var tæt nok på til at være acceptabelt som en første optræden. Klara Kluck som vi kender hende i dag, blev set det efterfølgende år i Orphan's Benefit, hvor hun var en af de optrædende ved showet (stemme af Florence Gill). I de efterfølgende år indtil 1942, blev hun set i yderligere seks tegnefilm, hvorefter hun ikke blev set i tegnefilm igen før Mickey's Christmas Carol i 1983. Da House of Mouse startede i 2001, blev hun brugt i tre episoder det første år (stemme af Russi Taylor).

I tegneserier er den første optræden også et spørgsmål om hvad man betragter som en optræden. Det første optræden på tryk, var en reklame for tegnefilmen Orphan's Benefit den 17. marts, 1935. Den næste type optræden, som nogen vil betragte som en første optræden, er i Mickey Mouse-avisstriberne fra den 25. april, 1937, hvor hun optræder på en plakat for et show som Mickey og Fedtmule lige har set. Den første optræden af den type man sædvanligvis betragter som en første optræden, dvs. som figur i en historie, er Walt Disney's Comics & Stories #34 fra 1943. Det skal bemærkes, at op til det tidspunkt optrådte Klara Kluck regelmæssigt på en række covers og illustrationer som fortæller en historie, så selv om hun ikke dukkede op i tegneserier før 1943, blev hun set i tegneserier regelmæsigt fra 1936 og frem. Selv om hun ikke er en meget polulær figur, har der været produceret historier med hende hvert år, siden 1943, og hun bliver stadig set i et par nye historier hvert år.

Skaberne af figuren lader til at være glemt. Walt Disney og John Sutherland, var som producere på tegnefilmene, var med sikkerhed med i det, men i forhold til at skabe det visuelle, har der ikke være tilgængelige optegnelser.

Uden for tegneserier og tegnefilm, har Klara Kluck optrådt i en række merchandise gennem årene. Flere billeder viser hende gså, som en del af showene ved Disney, så hun har optrådt i teatre/revyer flere gange.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Fedtmule
- Gilbert
- Klaus Krikke
- Mickey Mouse
- Mik og Mak
- Minnie Mouse
- Nora Malkeko
- Politimester Striks