WeirdSpace - Kultur uden grænser

Rip, Rap og Rup
Rip, Rap og Rup Fødselsdag: 1940
Fødested: Andeby, Calisota


Øjne: Sorte
Hår: Hvide fjer
Race: And


Civilstand: Single
Kendt familie: Della Thelma Duck (Dumbella, mor)
Anders And (onkel)
Bedstemor And (bedstemor)
Joakim Von And (grandonkel)
Gruppetilhør: Grønspætterne
Hjemmebase: Andeby


Historie: Brødrene Rip, Rap og Rup havnede i deres onkel Anders varetægt efter deres far blev skadet på grund af en af deres drengestreger (et kanonslag under hans stol). Børnene forlod aldrig Anders.

Rip, Rap og Rup blev medlemmer af spejdergruppen ved navn Grønspætterne hvor de opnåede titlen brigadegeneraler.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Donald Duck newspaper Sunday (17. oktober, 1937)
Tegnefilm: Donald's Nephews (15. april, 1938)
Computerspil: DuckTales: The Quest for Gold (1990)
Skaber(e): Ted Osborne
Al Taliaferro
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Ifølge Don Rosa, blev Rip,Rap og Rup (Huey, Dewey and Louie Duck) født i 1940 i Andeby (Duckburg), Calisota. Idet de har en fast alder i alle tidsmæssige placeringer, dvs. det er lige meget om historien finder sted i nutidens Andeby eller det gamle Persien, de har altid den samme alder, skal dette ikke tages som canon. De tre brødre fik navn efter Huey Pierce Long, en politiker fra Louisiana, Thomas Edmund Dewey, en politiker fra New York, og animator Louie Schmitt. Den fjerde bror fik navnet Phooey (på dansk: Fup) af editoren Bob Foster. Fup er en fejl når tegneren ved en fejltagelse tegner fire identiske brødre på et billede og korrekturlæserne ikke opdager fejlen.

Da Rip, Rap og Rup optrådte første gang var de udspekulerede små drenge og Anders var den voksne. Senere som nevøerne blev mere populære og blev en integreret del af historierne om Anders And, blev de også de voksne, eller i det mindste de mest ansvarlige i familien, specielt med introduktionen af Grønspætterne.

Rip, Rap og Rup fik aldrig deres egne tegnefilm som Anders And, Mickey Mouse og Fedtmule da Disney lavede de oprindelige tegnefilm i 1930'erne, 40'erne og 50'erne, men som i tegneserierne blev de hurtigt en del af rollelisten. Da Disney Channel startede DuckTales i 1987, var de tre drenge selvfølgelig en del af showet fra begyndelsen, og de blev der til det sluttede i 1990. Senere i 1996 fik de serien QuackPack, som kun kørte én sæson, og senest har de optrådt i antologiserien Mickey Mouse Works og den efterfølgende House of Mouse. I de oprindelige tegnefilm var det Clarence Nash, som også gav Anders And hans karakteristiske stemme, som lagde stemme til Rip, Rap og Rup, og i DuckTails blev stemmerne lavet af Russi Taylor, som også tog sig af de tre ænder i andre tegnefilm på den tid. I QuackPack hvor de tre ænder skulle være genkendelige var det Jeannie Elias som lagde stemme til Rip, Pamela Seagal til Rap og E.G. Dailey til Rup. Da ænderne vendte tilbage til deres oprindelige form, blev stemmearbejdet også et enmandsjob igen. Tony Anselmo som også tog sig af Anders And i QuackPack tog over som stemmerne for Rip, Rap og Rup.

I de moderne serier som DuckTales begyndte de tre nevøer at få individuelle karakteristika. Rip går i rødt, Rap i blåt, Rup i grønt, Rip er specielt modig og eftertænksom, og Rup er den mest impulsive og tankeløse. I QuackPack blev det også lagt fast at Rip var den uofficielle leder, Rap er et computergeni og Rup kan lide sport. Før dette var de komplet identiske og farvene der blev anvendt for at kende figurerne fra hinanden varierede. Dette er også grunden til at fejl som Fup sker fra tid til anden. Serien QuackPack var ret forskellig fra de andre optrædender. Drengene var pludselig teenagers og deres rigtige navne, blev det afsløret, var Huebert, Deuteronomy, og Louis Duck. Efter serien blev stoppet blev denne idé droppet og historierne fra QuackPack skal sandsynligvis ikke betragtes som canon i Disneyuniverset.

Som mange andre Disneyfigurer prøvede Gold Key at give Rip, Rap og Rup deres egen serie. Serien startede i 1966 gik i 61 numre. Senere i 1979 fortsatte Whitman serien, men den holdt kun i 19 numre og endte med #81. Ud over dette blev der udgivet et Back to School solonummer af Dell i 1958 og en 4-nummers Junior Woodchucks miniserie blev udgivet af Walt Disney Publications i 1991.

Rip, Rap og Rup har også klaret overførslen til computerspil, men kun som bifigurer. De optræder i DuckTales: The Quest for Gold fra 1990, Donald Duck: Quackshot fra 1991 og Donald Duck: Goin' Quackers fra 2000. The Quest for Gold blev udgivet til Amiga, DOS, Apple II og Commodore 64, Quackshot blev udgivet til Sega Genesis og Goin' Quackers blev udgivet til Nintendo GameCube og Playstation.

Som andre berømte Disneyfigurer er Rip, Rap og Rup blevet lavet til merchandise. Bortset fra de begrænsninger som Disneykoncernen sætter (f.eks. produkter der forbindes med sygdom og legetøj til voksne) kan de tre ænder findes i stort set alle typer merchandise.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Albert
- Anders And
- Andersine And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Fætter Højben
- Fætter Vims/Bat-And
- Georg Gearløs
- Grønspætterne
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Kylle, Pylle og Rylle
- Lille Hjælper
- Madam Mim
- Mingo
- Moby And
- Raptus von And
- Tommy