WeirdSpace - Kultur uden grænser

Fætter Vims
Fætter Vims Bat-And Alias: Bat-And


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Duck


Beskæftigelse: Reporter
Civilstand: Single
Identitet: Hemmelig
Kendt familie: Lulubelle Loon (mor)
Eider Duck (far)
Abner "Whitewater" Duck (bror)
Humberdink Duck (bedstefar)
Elvira Coot (bedstemor)
Anders And (fætter)
Della Duck (kusine)
Fætter Højben (fætter)
Biquinho (nevø, brasilianske og italienske tegneserier)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Fætter Vims er den lettere forvirrede og ikke alt for kløgtige fætter til Anders And. Sædvanligvis arbejder han sammen med Anders som reporter (med ret stor succes) for Joakim von And, men mest af alt irriterer han andre med sin specielle måde at se Verden på og gøre tingene.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Fætter Vims: Topolino #453 (2. August, 1964)
Bat-And: Almanaque Disney #25 (1973)
Skaber(e): Dick Kinney
Al Hubbard
Oprindelsesland: USA USA & Brasilien Brasilien


Noter om baggrund: Historien bag Vims (Fethry Duck) er en smule rodet. Oprindeligt blev han skabt i Disney studio af Dick Kinney (forfatter) og Al Hubbard (tegner) til de europæiske marked. Dette gør ham til en amerikansk opfindelse, men hans første optræden var i det italienske Topolino #453 fra 1964. Hans første optræden i USA var ikke før i 1966 i Walt Disney's Comics and Stories #304. Den dag i dag, er Vims stadig ikke rigtig accepteret i de amerikanske historier, hvorimod han er ret populær i Europa of Brasilien.

I de brasilianske tegneserier fik Vims en hemmelig identitet ved navn Bat-And (Morcego Vermelho, egentligt Den Røde Flagermus), skabt af Carlos Edgar Herrero (tegner) og muligvis Ivan Saidenberg (forfatter). Vims' tid som Bat-And foregik i Almanaque Disney, Edição Extra og nogle få andre Disneyserier fra 1973 til 1990. Morcego Vermelho-historierne forblev et brasiliansk fænomen, men et par historier er nået til Europa, primært Italien.

De brasilianske tegneserier udstyrede også Vims med en nevø, Bequinho, og en kæreste, Gloria, som også er hans partner i bekæmpelse af kriminalitet, kendt som Borboleta Purpurea (Lilla Sommerfugl).

På trods af at have være fremme så længe og have opnået den popularitet han har, er den eneste reference der kan findes til overførsel til andre medier, indtil videre, er nogle små figurer.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Albert
- Anders And
- Andersine And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Fætter Højben
- Joakim von And
- Raptus von And
- Rip, Rap og Rup
- Tommy