WeirdSpace - Kultur uden grænser

Bøllespirerne
Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Hund, beagle


Statsborgerskab: Amerikanske statsborgere
Civilstand: Single
Identitet: Almindelig kendt
Kendt familie: Dirk (oldefar)
Bjørnebanden (onkler)
Penny (kusine)
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Bøllespirerne er tre forbryderspirer som sigter efter at blive berømte forbrydere som deres onkler, Bjørnebanden.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Gold Key
Whitman Publishing
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Walt Disney Comics #299 (1965)
Skaber(e): Tony Strobl
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Med Bjørnebandens popularitet, var en udviddelse af konceptet uundgåelig. En af udviddelserne var Bøllespirerne (Beagle Brats) som optrådte første gang i Walt Disney Comics and Stories #299 fra 1965. I 1960'erne og 1970'erne blev figurerne brugt regelmæssigt, men derefter blev børnenes optræden mere og mere sjælden. Fra 1980'erne og frem, er det også værd at lægge mærke til, at hovedparten af historierne har været produceret i Italien og Brasilien. Sidste postering af optræden, indtil videre, er fra 2003, men de vil højst sandsynligt dukke op igen på et eller andet tidspunkt.

Figurerene blev skabt af Tony Strobl og en endnu ukendt forfatter. Vic Locman var forfatteren på de efterfølgende historier, med Strobl som tegneren, hvilket gør ham til den mest sandsynlige medskaber. De tre drenge er ikke til at skelne fra hinanden, som de fleste andre søskende i Disneyuniverset, og, som de fleste i Bjørnebanden har de kun numre, i dette tilfælde 1, 2 og 3.

Selv om figurerene har været brugt i mere end 40 år, lader det til, at de aldrig har været brugt til noget udenfor tegneserierne. Da Bjørnebanden blev brugt i serien DuckTales, blev der skabt en figur ved navn Babyface Beagle, men han er ikke en af Bøllespirerne.

Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Albert
- Anders And
- Andersine And
- Bjørnebanden
- Dirk
- Fætter Højben
- Fætter Vims
- Georg Gearløs
- Grønspætterne
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Kylle, Pylle og Rylle
- Lille Hjælper
- Madame Mim
- Penny
- Rip, Rap og Rup