WeirdSpace - Kultur uden grænser

Tommy
Tommy Øjne: Sorte
Hår: Brun pels (andre farver er blevet set)
Race: Kat


Hjemmebase: Andeby


Historie: Tommy er Anders Ands kæledyr.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Første optræden: Tegneserier: Topolino #460 (September 20, 1964)
Skaber(e): Dick Kinney
Al Hubbard
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Som Vims, er Tommy (Tabby, oprindeligt oversat til Kisser) en amerikans figur skabt af Dick Kinney og Al Hubbard, og han optrådte første gang i det italienske blad Topolino (#453 fra den 2. august, 1964), i den samme historie som introducerede Fætter Vims. I den første historie, havde han kun en cameo optræden, men i sin anden optræden, belv han et af ofrene for Vims' idéer, sammen med Anders og hans nevøer, og blev en aktiv figur i historierne. Tomme kan ikke tale, men læserne kan læse hans tanker og kommentarer til det der sker omkring ham. Selv om han er Anders' kæledyr, er han lige så forbundet med Vims, idet han i reglen også er i historierne, og selv om han er en amerikansk skabelse, har han mest være anvendt i italienske og brasilianske tegneserier, mens amerikanerne kun har produceret nogle få historier med katten, til det amerikanske marked. Det kan være fordi Tommy er tæt forbundet med Vims, som heller aldrig har været populær hos amerikanerne.

Da Tommy blev introduceret, var han en brun kat. Over årene har han haft mange andre farver, hvid, orange, grå, og selv nu, mere end 40 år efter, ses han stadig i forskellige farver.

Tommy blev aldrig nogen stor figur på nogen måde, men han har været i ret mange historier over årene (pt. omkring 250), og en til to gange om året bliver han stadig set i historier. Ind til videre, er han ikke set i andre medier end tegneserier.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Anders And
- Fætter Vims/Bat-And
- Rip, Rap og Rup
- Joakim Von And