WeirdSpace - Kultur uden grænser

Lille Hjælper
Lille Hjælper Øjne: Ingen
Hår: Ingen
Race: Robot


Beskæftigelse: Georg Gearløs hjælper
Hjemmebase: Andeby


Historie: Lille Hjælper er Georg Gearløs trofaste hjælper.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Egmont
Første optræden: Uncle Scrooge #17 (1956)
Skaber(e): Carl Barks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Lille Hjælper (Little helper) blev skabt af Carl Barks et par år efter Georg Gearløs. Han har ikke noget sprog og hans primære funktion i historierne er at hjælpe Georg Gearløs. Ud over at hjælpe Georg, giver Lille Hjælper også noget ekstra underholdning, som da han ødelagde sin pære ved at prøve at få en idé ved slå sig selv i hovedet med en hammer, ligesom Georg. Lille Hjælper brugte resten af historien på at gå rundt og støtte sig til to stokke fordi den nye pære var for stor og tung til ham. At have en pantomimehistorie i baggrunden er en klassisk teknik i historiefortælling som allerede den gang havde været brugt i mange år i serier som Gyldenspjæt af George McManus og De tre små mænd og Nummermanden af Storm P., begge fra 1913.

Da Georg Gearløs blev brugt i DuckTales i 1987, var Lille Hjælper med ham som altid. I tegnefilmene fik han under tiden navnet Li'l Bulb.

Der er nogle små variationer i hvordan Lille Hjælper ser ud. Nogle tegnere har skiftet hans behandskede hænder ud med to pincetter og andre har givet ham en større og mere kompleks krop. Billedet jeg har lavet til dette site er den mest almindelige version af Lille Hjælper.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Anders And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Edison
- Fenrik Klinkeæg
- Gizmo And
- Georg Gearløs/Dr. G
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Rip, Rap og Rup
- Øjvind Ørn