WeirdSpace - Kultur uden grænser

Hexia de Trick
Hexia de Trick Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: And


Beskæftigelse: Heks
Civilstand: Single
Kendt familie: Bedstemor Alkymine (bedste)
Poe De Spell (bror, kun i DuckTales)
Minima De Spell (niece)
Witch Child (niece, kun i italienske historier)
Hjemmebase: Mt. Vesuvius, Hexias vulkanske gemmested (Napoli, Italien)


Historie: Hexia de Trick er heksen som vil stjæle Joakim Von Ands første 25 øre for at lave en kraftfuld amulet. Til hjælp og støtte har hun ravnen Ratface/Poe, hendes lærling Samson Hex og hendes to veninder Madame Mim og Tusnelda.


Evner & færdigheder: Hexia de Trick er en yderst kompetent heks.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegneserier: Uncle Scrooge #36 (1961)
Tegnefilm: DuckTales episode 2: Send In The Clones (21. september, 1987)
Spil: Disney's Duck Tales: The Quest for Gold (1990)
Skaber(e): Carl Barks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Hexia de Trick (Magica De Spell, oprindeligt oversat til Magika Pokus) blev skabt af Carl Barks som en ny gentagnde modstander for Joakim Von And. Idéen var, at ved at samle mønter ejet af Verdens rigeste mænd og smelte dem i Mt. Vesuvius ild, kunne Hexia skabe en amulet som ville give hende the Midas Touch dvs. evnen til at omdanne andre metaller til guld. At bruge den Første 25 øre ville tilsyneladende være det bedste til amuletten. Senere blev dette ændret til en utrættelig række forsøg på at få 25 øren alene og bare for at lave en amulet.

Visuelt var figuren Hexia inspireret af skuespillerne Gina Lollobrigida og Sophia Loren og i forhold til personlighed var Morticia Addams fra The Addams Family en inspiration. Hvor de normale hekse fra Disney var enten gode eller onde og overvejende gamle og ikke attraktive, skulle Hexia være en ungdommelig og tiltrækkende bedårer; forførende, umoralsk, og i nogen grad truende, hvorved det normale sort/hvide syn på figurer i tegneserier blev udvisket. Barks brugte ikke Hexia i mere end ni historier fra 1961 til 1964, idet han tilsyneladende mente at figuren havde brug et stærkt plot i historierne, og selv om Hexia var en heks, brugte hun aldrig magiske kræfter i historierne. Andre forfattere, som så styrken i figuren var hurtige til at bruge hende. Mindre end et år efter hun blev introduceret, blev hun brugt af andre, og begyndte at bruge magiske evner, og har i høj grad været anvendt lige siden, specielt i italienske, brasilianske og danske historier.

Ud over sine utrættelige forsøg på at at få den Første 25 øre, har Hexia også optrådt sammen med veninderne Madam Mim og Tusnelda, i historier af typen sjov-med-magi, og i Europa har hun fået en familie og i Brasilien fik hun en lærling ved navn Samson Hex.

Selv om Hexia var ret populær i tegneserierne, belv hun ikke overført til tegnefilm før DuckTales startede i 1987. Her var hun en af de første figurer som blev brugt (episode 2 for at være helt nøjagtig) og hun var jævnligt med i showet (stemme af June Foray). Efter DuckTales stoppede i 1990, har Hexia ikke optrådt i flere tegnefilm indtil videre.

Uden for tegneserierne og tegnefilmene, har Hexia tilsyneladende kun optrådt nogle få steder. Hun har været med i nogle få Disneyspil, hvor den første er Duck Tales: The Quest for Gold fra 1990 (frigivet til Amiga, Apple II, Atari ST, Commodore 64, og PC/DOS), og lidt merchandise som pins og figurer er blevet lavet.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Anders And
- Bedstemor Alkymine
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Fætter Højben
- Fætter Vims
- Georg Gearløs
- Joakim Von And
- Lille Hjælper
- Madam Mim
- Rip, Rap og Rup
- Samson Hex
- Tusnelda