WeirdSpace - Kultur uden grænser

Bjørnebanden
Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Hund, beagle


Beskæftigelse: Karriereforbrydere
Statsborgerskab: Amerikanske statsborgere med plettede straffeattester.
Civilstand: Single
Identitet: Almindelig kendt
Kendt familie: Dirk (bedstefar)
Bøllespirerne (nevøer)
Penny (niece)
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Bjørnebanden er en gruppe kriminelle, som er mest kendt for deres udholdenhed i forsøget på at stjæle Joakim Von Ands penge.


Udstyr: Diverse redskaber til indbrud.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Gold Key
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gemstone
Gladstone
Første optræden: Tegneserier: Walt Disney Comics and Stories #134 (1951)
Tegnefilm: DuckTales: Treasure of the Golden Suns (18. september, 1987)
Spil: DuckTales (1989)
Skaber(e): Carl Barks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Bjørnebanden (The Beagle Boys) er en af Carl Barks mest berømte kreationer. De optrådte første gang i Walt Disney Comics and Stories #134 fra 1951, hvor de prøvede at stjæle Joakim Von Ands penge. For det meste, er det dét de har lavet lige siden.

In den oprindelige version, var der ikke et fast antal medlemmer af banden, og de så alle ens ud, uden numre eller synlige forskelle. Barks blev ved med at bruge figurerne, og de blev taget op af andre forfattere fra den periode, og et eller andet sted hen ad vejen begyndte de at blive identificerbare og forskellige. Antallet af gennemgående figurer endte også med sædvanligvis at være tre, omend et større antal stadig ses fra tid til anden. De tre genkendelige Bjørnebanditter er 176-167, som kan lide poesi og som er leder af klanen, 176-671 som generelt er den klogere og mere hårdføre i gruppen, og 176-761 som er kendt for at værdsætte svesker og have en besynderlig smag i mad. Senere, især i midten af 1960'erne, blev banden udviddet, men ikke med flere identiske medlemmer. I stedet fik de en række familiemedlemmer som Dirk, Bøllespirerne og IQ-176, samt dyr som hunden Bølle.

Bjørnebanden er et af de få eksempler på skurke fra tegneserier med tilstrækkelig popularitet, til at få deres egen serie. I 1964 startede serien The Beagle Boys, udgivet af Gold Key. Serien udkom kvartalsvis og holdt i 47 numre før den lukkede i 1979. En ny serie fra Whitman Publishing startede i 1979. Denne serie holdt i 12 numre, og blev udgivet månedsvist.

Overførslen fra tegneserier til tegnefilm kom relativt sent, i betragtning af figurernes popularitet. Bjørnebanden optrådte ikke i tegnefilm før DuckTales gik i luften i 1987. Disse Bjørnebanditter var ikke rigtig Bjørnebanden fra tegneserierne. Der var en overordnet lighed, men reelt var dette ikke Bjørnebanden fra tegneserierne.

Da computerspil begyndte at tage fart, var Disney hurtige til at udgive spil baseret på deres figurer. DuckTales som var startet i 1987, og som stadig blev produceret på det tidspunkt, betød at spil baseret på tegnefilmene var indlysende, og når man laver et spil med Joakim Von And, skal man også bruge hans største modstandere, Bjørnebanden. Spillet blev lavet for platformene NES og Game Boy. Indtil videre, er dette og Donald Duck: Goin' Quackers fra 2000 de eneste to spil med Bjørnebanden.

På samme måde som overførslen til tegnefilm, har overførslen til merchandise været meget mindre end man ville forvente. Det meste har været små figurer, men i Italien har der været lavet noget legetøj og røde T-shirts med Bjørnebandens genkendelige fangenumre.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Albert
- Anders And
- Andersine And
- Bølle
- Bøllespirerne
- Dirk
- Fætter Højben
- Fætter Vims
- Georg Gearløs
- Grønspætterne
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Kylle, Pylle og Rylle
- Lille Hjælper
- Madame Mim
- Penny
- Rip, Rap og Rup