WeirdSpace - Kultur uden grænser

Madam Mim




Madam Mim Øjne: Grønne
Hår: Gråt med et violet skær
Race: Menneske


Beskæftigelse: Heks
Hjemmebase: Andeby


Historie: Madam Mim er heksen fra Kong Arthurs England som flyttede til Andeby.


Evner & færdigheder: Madam Mim er en yderst kompetent heks


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Første optræden: Tegnefilm: "The Sword in the Stone" (25. December 1963)
Tegneserier: "March of Comics" #258 i "The Sword in the Stone" (1963)
Skaber(e): T. H. White
Bill Peet
Volus Jones
Don Lusk
George Kreisl
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Madam Mim (Madame Mim eller Mad Madame Mim) blev oprindeligt skabt af T. H. White til hans roman The Sword in the Stone fra 1938. White skrev historien om i versionen The Once and Future King fra 1958 hvor Madam Mim og hendes Troldmandsduel med Merlin var udeladt, men da Disney tog historien op i 1963, blev Madam Mim brugt i historien, omend i en noget ændret form (stemme af Martha Wentworth). Dette var den eneste optræden af Madam Mim i tegnefilm i lang tid. Det var ikke før antologiserien House of Mouse gik i luften i 2001 at hun optrådte igen (ingen information om stemme tilgængelig) og indtil videre har det kun været i et par episoder.

Efter filmen blev figuren flyttet til nutidens Andeby hvor hun begyndte at optræde sammen med de andre Disneyfigurer. Hun var mest sammen med Bjørnebanden og de to andre hekse Hexia de Trick og Tusnelda, men hun havde også mange solohistorier. I modsætning til Hexia de Trick, var Madam Mim ikke altid en skurk i historierne. Fra tid til anden hjalp hun og mange af historierne var af typen sjov-med-magi. I USA optrådte Madam Mim regelmæssigt i Walt Disney Comics og Beagle Boys indtil serierne stoppede i slutningen af halvfjerdserne mens historierne fortsatte i Europa. Der udgives lejlighedsvis stadig nye historier.

Selv om Madam Mim er en populær figur har hun aldrig haft nok interesse til at generere noget merchandise af betydning. Et par pins er tilsyneladende det eneste der er lavet indtil videre.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Anders And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Tusnelda
- Rip, Rap og Rup