WeirdSpace - Kultur uden grænser

Kylle, Pylle og Rylle
Kylle, Pylle og Rylle Eyes: Sorte
Hår: Hvide fjer
Race: And


Civilstand: Single
Kendt familie: Andersine And (tante)
Matilda (grandtante)
Drusilla (grandtante)
Tizzy (grandtante)
Gruppetilhør: Blåmejserne
Hjemmebase: Andeby


Historie: Kylle, Pylle og Rylle er Andersine Ands niecer. De hjælper hende fra tid til anden og er det kvindelige modstykke til Rip, Rap og Rup.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Walt Disney Comic #149 (1953)
Skaber(e): Carl Barks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Søstrene Kylle, Pylle og Rylle (April, May and June Duck) blev skabt af Carl Barks og er nogle af de disneyfigurer som aldrig rigtig blev populære i USA. Deres første optræden var i Walt Disney Comic #149 fra 1953. I historien var de ikke navngivet, og det skulle vare længe inden de dukkede op igen. Deres næste optræden var i Four Color Comics #1055 fra 1959 og derfra begyndte de at dukke op med jævne mellemrum. Navnene startede med Kylle som blev navngivet i Dell Giant #35 og Pylle og Rylle fik navne i Four Color Comics #1140, begge fra 1960.

De tre søstre blev ikke brugt ret meget af hverken Barks eller Don Rosa men de har optrådt regelmæssigt i disneyserierne siden 1960. Som mange andre disneyfigurer, bliver historierne i dag produceret i Europa. Af en eller anden grund er de fleste af historierne fra Holland hvor pigerne har fået lyst hår, hvilket får dem til at se ældre ud end de gjorde oprindeligt. Andre har tidligere prøvet at tegne hår på ænderne, men de hollandske historier synes at være de eneste hvor udseendet er konsistent. Ligesom Rip, Rap og Rup, er de tre søstre identiske. Den eneste forskel er farverne på tøjet. Farverne ændres tilfældigt hvilket gør identifikation af hver enkelt umuligt. I mange historier har pigerne endda ens farver på. Kun i historierne hvor pigerne har lyst hår er det muligt at identificere hver enkelt.

Der er ingen indikation af at Kylle, Pylle og Rylle er overført til andre medier noget sted. Det er imidlertid højst sandsynligt, at de har optrådt som merchandise som klistermærker, plakater, blyanter og lignende genstande.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Andersine And
- Anders And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Dirk
- Fætter Højben
- Georg Gearløs
- Grønspætterne
- Hexia de Trick
- Joakim von And
- Lille Hjælper
- Madam Mim
- Mingo
- Moby And
- Rip, Rap og Rup