WeirdSpace - Kultur uden grænser

Dirk
Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Hund, beagle


Beskæftigelse: Karriereforbryder
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger med en plettet straffeattest.
Civilstand: Single
Identitet: Almindelig kendt
Kendt familie: Bjørnebanden (børnebørn)
Bøllespirerne (oldebørn)
Penny (oldebarn)
Hjemmebase: Andeby, USA


Historie: Dirk er Bjørnebandens bedstefar. Han hjælper ofte sine dovne og uduelige børnebørn og holder dem på tæerne.


Udstyr: Diverse redskaber til indbrud.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gemstone
Gladstone
Første optræden: Tegneserier: Uncle Scrooge #21 (1958)
Skaber(e): Carl Barks
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Da Carl Barks skabte Bjørnebanden i 1951, var der ikke en fast antal medlemmer, og de var slet ikke til at skelne fra hinanden. Dirk (Grandpa Beagle) var den første afvigelse fra dette, og tilsyneladende brugte han kun figuren denne ene gang. Det var italienerne som tog figuren op, og begyndte at producere historier med den gamle forbryder et par år senere, i 1962. I USA blev der produceret nogle få historier i 1960'erne og 1970'erne, men efter Carl Barks skabte figuren, og brugte ham den ene gang, blev han grundliggende en italiensk figur. Indtil 1975, var han en gennemgående figur som optrådte et par gang om året, men i 1975 ændrede det sig. Årsagen er ukendt, men fra da var han en af de faste figurer i historierne om Bjørnebanden, og er det stadig i dag.

I løbet af årene har figuren ændret sig. I begyndelsen var han en stor fyr, som Bjørnebanditterne, og også en rolig person. Italienerne lavede ham om til en tynd og ilter gammel fyr, og, i modsætning til hans dovne og uduelige børnebørn, også en intelligent og fysisk veltrænet person. Han blev også udstyret med en pibe, som han stadig bruger, selv om det ikke betragtes som politisk korrekt. I en periode blev han reconned til at være den samme figur som Blackheart Beagle, men dette blev ændret tilbage igen.

Selv om figuren har været brugt i mere end 50 år, lader det til, at han aldrig rigtig har været brugt til noget uden for tegneserierne. Højst sandsynligt fordi han i praksis er et italiensk fænomen. Et par små figurer er blevet set, men det er det hele.

Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Albert
- Anders And
- Andersine And
- Bjørnebanden
- Bøllespirerne
- Fætter Højben
- Fætter Vims
- Georg Gearløs
- Grønspætterne
- Hexia de Trick
- Joakim Von And
- Kylle, Pylle og Rylle
- Lille Hjælper
- Madame Mim
- Penny
- Rip, Rap og Rup