WeirdSpace - Kultur uden grænser

Øjvind Ørn
Øjvind Ørn Øjne: Sorte
Hår: Ingen, brune fjer
Race: Ørn


Beskæftigelse: Ondskabsfuldt geni
Civilstand: Single
Kendt familie: Prof. Gaviancio (bedstefar)
Hjemmebase: Andeby


Historie: Øjvind Ørn er det onde geni som enten stjæler opfindelser fra Georg Gearløs eller bruger sine opfindelser til at stjæle fra andre. Han arbejder ofte sammen med Bjørnebanden om at stjæle Joakin von Ands penge og han har arbejdet sammen med skurke som Sorteper og Sorte Slyngel.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Egmont
Første optræden: Uncle $crooge #63 (1966)
Skaber(e): Jack Bradbury
Steve Steere
Vic Lockman
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Øjvind Ørn som jeg har tegnet ham her, er ikke den måde han så ud på i begyndelsen. I hans første optræden lignede han mere en grib med bleg hud og nogle hvide fjer i nakken. Han fik sit nuværende udseende i Walt Disney Comics #330 i 1968, hvilket han har beholdt selv om hans fjer er blevet vist som hvide nogle gange. De hvide fjer kunne være en fejl som Magnus, Robotternes Overmand som fik hvide støvler (Russ Manning specificerede ikke at læderstøvlerne skulle være brune fordi han syntes det ville være indlysende at læderstøvler skulle være brune og farvelæggeren troede at ingen specificeret farve betød de skulle være hvide). Fejltagelser i farvelægning var ret almindelig på den tid. Det mest berømte eksempel er Hulk som var grå-grøn i det første nummer og fik sin velkendte grønne farve i #2 pga. en forveksling i farvelægningen.

Øjvind Ørn var ret populær som skurk for Georg Gearløs og Supermule i tresserne og halvfjerdserne, men tilsyneladende svandt hans popularitet op gennem firserne. Fra 1993 til 2004 optrådte Øjvind Ørn kun i én historie og i modsætning til de fleste af Disneys persongalleri er han ikke set i tegnefilm eller andre medier. Idet tegneseriefigurer sjældent forsvinder permanent, vil han sikkert dukke op igen på et eller andet tidspunkt.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Anders And
- Bjørnebanden
- Georg Gearløs
- Joakim von And
- Lille Hjælper
- Rip, Rap og Rup
- Sorte Slyngel
- Sorteper