WeirdSpace - Kultur uden grænser

Zeke Midas Ulv
Zeke Midas Ulv Alias: Den Store Stygge Ulv


Øjne: Sorte
Hår: Sort og hvid pels
Race: Ulv


Civilstand: Single
Kendt familie: Lille Ulv (søn)
Grandpa Wolf (far)
Grandma Wolf (mor)
Red Minna (søster)
Stef/Zeb Wolf (bror)
Izzy Wolf (nevø)
Bigger Badder Woolf (onkel)
Rip Van Wolf (onkel)
Terror (onkel)
Terrible (tante)
Tiny (fætter)
Fatso (fætter)
Gruppetilhør: The Dirty Dozen, the Foul Fellows' Club (nogle gange kaldet the Badfellows' Club)


Historie: Zeke Ulv er den Store Stygge Ulv som konstant prøver at fange of spise de Tre Små Grise og opdrage sin søn Lille Stygge Ulv til at være en god grise-spisende søn. Indtil videre har hans succes været begrænset til at fange grisene fra tid til anden, men kun for en kort stund.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Columbia Pictures
Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Tegnefilm: Three Little Pigs (1933)
Tegneserier: Silly Symphony Sunday strips (19. Januar, 1936)
Skaber(e): Walt Disney
Albert Hunter
Norm Ferguson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Den Store Stygge Ulv er en af Disney's tilpasninger af Europæiske og Afrikanske folkeeventyr. Historien "The Story of the Three Little Pigs" af Jacob Halliwell (1849) var den første trykte version af historien, men den originale historie om ulven og de tre små grise er meget ældre.

Denne version af ulven blev første gang set i Three Little Pigs fra 1933. Tegnefilmen var usædvanlig idet den var i farver, hvilket var højst usædvanligt på dette tidspunkt. Som andre ad Disney's tilpasninger indeholdt historien ingen figurer der døde. I den originale historie var det kun grisen som byggede sit hus af sten som overlevede. Disney lod de to første grise flygte til huset af sten. Tegnefilmen var en del af Disney's Silly Symphonies og skabte den udødelige sang "Who's Afraid Of The Big Bad Wolf". Sangen blev senere da depressionen ramte USA i slutningen af 30'erne et stort hit da det trodsigt holdt kreditorer væk (engelsk ordspil: the wolf at the door = kreditor). Sangen blev senere berømt i en anden version. Filmen Who's Afraid of Virginia Woolf fra 1966 brugte omkvædet bare med Virginia Woolf i stedet for The Big Bad Wolf. I tegnefilmene lagde Billy Bletcher stemme til den Store Stygge Ulv. Senere, da Zeke Ulv blev brugt i "House of Mouse" anthologien, lagde Jim Cummings stemme til.

Da tegnefilmen blev overført til tegneserier, blev den Store Stygge Ulv anbragt i en skov som senere blev befolket med andree figurer fra folkeeventyrene som Bror Kanin, Bror Ræv og Bror Bjørn i takt med at Disney tilpassede disse til deres historier, og i 1945 fik han også en søn. Han havde lejlighedsvist haft sønner i de tidligere historier, men disse var ondskabsfulde små bæster som ikke hold ved i modsætning til Lille Stygge Ulv, familiens hvide får.

At fange de Tre Små Grise blev en stor del af ulvens historer, og som idéerne udviklede sig, udviklede de Store Stygge Ulv indretninger til at fange grisene som lignede nogle af Wile E. Coyote's opfindelser fra ACME når han skulle fange Roadrunner. Historierne nåede aldrig de samme højder i vold og langt ude gags som Wile E. Coyote tegnefilmene, men nogle af ulvens indregninger og Praktiske Gris' indretninger til modtræk kom tæt på. For at forhindre at historierne kun kom til at dreje sig om at fange grise, spredte historierne sig ud til at stjæle høns fra Gårdmand Bjørn, fange Bror Kanin og på anden vis rende ind i problemer med indbyggerne i Disney's kontinuitet. De tidlige historier af Gil Turner (forfatteren og tegneren som arbejdede på serien fra 1947 og som formede ulven og hans søn til de figurer vi kender i dag) drejede sim meget om far/søn temaer dvs. den Store Stygge Ulv som Lille Ulvs lærer. Den Store Stygge Ulv blev en selv-bevidst skurk (en af de første), at være ulv blev en profession eller livsfilosofi med hang til dovenskab, svineri, uvidenhed og ulydighed, og Zeke Ulv var en mester, som forsøgte at oplære sin søn.

Den Store Stygge Ulv blev aldrig rigtig overført til andre medier. Der er lavet en lille smule merchandise, men det er det hele.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Bror Bjørn/Gårdmand Bjørn
- Bror Ræv
- Bror Kanin
- Fru Bjørn
- Molly Kanin
- Lille Stygge Ulv
- Tre små grise, De


Tværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Sherman: Jim Toomeys store hvidhaj.
Grimm E. Ulv: Prærieulven fra Looney Tunes.