WeirdSpace - Kultur uden grænser

Tre Små Grise
Tre Små Grise Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Gris


Civilstand: Single
Kendt familie: Father Pig (far, afdød)
Mother Pig (mor)
Otto (onkel, afdød)
Sow (onkel)
Hamm (onkel)
Prissy (tante)
Raymond "Ruffy" Razorback Hog (fætter)
Peter Pig (fætter)
Gruppetilhør: Grønspætterne
Wolf Pack scouts
Oprindelsesland: USA USA


Historie: De tre små grise er Praktiske Gris (Practical Pig), Grynt (Fiddler Pig) og Gysse (Fifer Pig). Da de flyttede hjemmefra, byggede Grynt og Gysse huse af strå og træ mens praktiske gris byggede sit hus af sten. Den Store Stygge Ulv blæste husene af strå og træ om kuld og de to grise flygtede til Praktiske Gris' hus.

Det lykkedes aldrig for den Store Stygge Ulv at fange og æde de tre grise, men fik i stedet en søn som blev grisenes ven, meget mod hans vilje.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Første optræden: Tegnefilm: Three Little Pigs (27. Maj, 1933)
Tegneserier: Silly Symphony Sunday strips (19. January, 1936)
Skaber(e): Walt Disney
Albert Hunter
Norm Ferguson


Noter om baggrund: De Tre Små Grise er en af Disneys optagelser og tilpasninger af europæiske og afrikanske folkeeventyr. Historien The Story of the Three Little Pigs af Jacob Halliwell (1849) var den første trykte version af historien, men den originale historie om ulven og de tre små grise går meget længere tilbage.

Som de oprindelige grise flyttede disse tre grise hjemme fra og en byggede et hus af strå, en et hus af træ (grene) og den sidste et hus af sten, og som i originalen kom den Store Stygge Ulv og blæste de to første huse om kuld mens det ikke lykkedes at vælte huset af sten. I modsætning til originalen og i Disneys ånd, overlevede alle tre grise i huset af sten. Tegnefilmen Three Little Pigs fra 1933 blev en enorm succes og blev hurtigt efterfulgt af andre tegnefilm om ulven og grisene. Tegnefilmen skabte den udødelige sang "Who's Afraid Of The Big Bad Wolf" som blev en endnu større succes end tegnefilmen. Sangen blev senere, da depressionen ramte USA i de sene 30'ere, et stort hit da det holdt "ulven ved dørene" væk (the wolf at the door = kreditorer). Sangen blev senere berømt i en anden version. Filmen "Who's Afraid of Virginia Woolf" fra 1966 brugte omkvædet men med Virginia Woolf i stedet for The Big Bad Wolf. I tegnefilmene lagde Pinto Colvig stemme til Praktiske Gris, Dorothy Compton til Gysse og Mary Moder til Grynt.

Efter de tre tegnefilm (den sidste var Three Little Wolves fra 1936) optrådte grisene ikke i tegnefilm før 1999 i parodien Three Little Pigs i MTV's Real World. De optrådte også i tegnefilmen The Porker's Court fra 1993. Tegnefilmen var en parodi på programmet "The People's Court" hvor de Tre Små Grise hiver den Store Stygge Ulv i retten for at have ødelagt deres huse. I tegnefilmen bliver ulven kaldet "The Large Nasty Wolf" og alle taler jive (slang), hvilket i betragtning af hvor strenge Disney er omkring stemmer, betyder at det efter al sandsynlighed er en alternativ version af Disneyfigurerne.

I begyndelsen havde ulven og de tre grise ingen rigtig personlighed, men de anses generelt for at være de første tegnefilmsfigurer som udviste individuelle karakteristika og ikke bare "de gode" og "de onde" og tre kopier af den samme personlighed som Rip, Rap og Rup. Gryn og Gysse er letlevende og sorgløse, Praktiske Gris er forsigtig og ærlig.

Da tegnefilmen blev overført til tegneserier, blev grisene anbragt i en skov sammen med den Store Stygge Ulv. Skoven blev senere befolket med andre optagelser fra folkeeventyrene som Bror Kanin, Bror Ræv og Bror Bjørn og i 1945 blev Lille Stygge Ulv introduceret. Lille Stygge Ulv, det hvide får i familien Ulv, blev en god ven af grisene. At fange grisene blev en stor del af historierne om den Store Stygge Ulv og de Tre Små Grise, og som idéerne udviklede sig, udviklede den Store Stygge Ulv indretninger til at fange grisene som lignede nogle af de indretninger Wile E. Coyote fik fra ACME når han forsøgte at fange Roadrunner. Historierne nåede aldrig højderne i vold og langt-ude gags som blev set i Wile E. Coyote tegnefilmene, men nogle af ulvens indretninger og Praktiske Gris' modtræk var tæt på. Som mange andre Disneyfigurer, stoppede produktionen af historier næsten helt i de sene 1970'ere, men i Europa udgives der stadig nyt materiale den dag i dag.

Med en berømmelse som de Tre Små Grises, var en lang række merchandise sikret. Grisene fandtes som pins, små figurer, tallerkener osv. og selvfølgelig havde de deres berømte sang "Who's Afraid Of The Big Bad Wolf".


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Bror Bjørn/Gårdmand Bjørn
- Bror Kanin
- Bror Ræv
- Grønspætterne
- Lille Stygge Ulv
- Fru Bjørn
- Molly Kanin
- Zeke Midas Ulv/Store Stygge Ulv