WeirdSpace - Kultur uden grænser

Lille Stygge Ulv
Lille Stygge Ulv Øjne: Sorte
Hår: Sort og hvid pels
Race: Ulv


Civilstand: Single
Kendt familie: Zeke Ulv (far)
Grandpa Wolf (bedstefar)
Grandma Wolf (bedstemor)
Red Minna (tante)
Stef/Zeb Wolf (onkel)
Izzy Wolf (fætter)
Bigger Badder Woolf (grandonkel)
Rip Van Wolf (onkel)
Terror (grandonkel)
Terrible (grandtante)
Gruppetilhør: Grønspætterne


Historie: Lille Stygge Ulv er familiens hvide får og sin faders skam. I modsætning til sin familie er han en pæn, ærlig og god ulv som kan lide at lege med sine bedste venner, de Tre Små Grise.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Gladstone
Gemstone
Første optræden: Walt Disney Comics & Stories #52 (1945)
Skaber(e): Chase Craig
Carl Buettner
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Lille Stygge Ulv (Li'l Bad Wolf) blev introduceret da den Store Stygge Ulv og de Tre Små Grise blev overført fra tegnefilm til tegneserier. Som en Disneyfigur var han nødvendigvis god og nuttet. I denne sammenhæng gav det en behagelig ombytning af rollerne. Med Anders And og dennes nevøer Rip, Rap og Rup var det Anders som var den voksne, i hvert fald det meste af tiden tilbage i begyndelsen. I den Lille Stygge Ulv var det faderen som var en rod og sønnen var den ansvarlige figur.

Lille Stygge Ulv kom aldrig rigtig over andre medier. En ganske lille smule merchandise er blevet lavet, men det er det. Det er blevet foreslået at han optrådte i tegnefilmen Three Little Wolves fra 1936, og det er muligt at det grundliggende design for Store Stygge Ulvs søn blev fastlagt på dette tidspunkt, men ulvenes opførsel gør det umuligt for nogle af hvalpene at være Lille Stygge Ulv. En anden optræden, som i bedste fald er en cameo, er tegnefilmen The Porker's Court fra 1993. Tegnefilmen er en parodi på programmet The People's Court hvor de Tre Små Grise trækker Store Stygge Ulv i retten for at have ødelagt deres hus. Under retssagen mod de Store Stygge Ulv zoomer kameraet ind på den Lille Stygge Ulv. I tegnefilmen bliver ulven kaldet "The Large Nasty Wolf" (rigtige navn er Big Bad Wolf) og alle taler jive, hvilket i betragtning af hvor strikte Disney er omkring navne og stemmers karakteristika, gør det overvejende sandsynligt at det er en alternativ version af Disneyfigurerne.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Bror Bjørn/Gårdmand Bjørn
- Bror Kanin
- Bror Ræv
- Fru Bjørn
- Grønspætterne
- Molly Kanin
- Tre Små Grise, De
- Zeke Midas Ulv/Store Stygge Ulv