WeirdSpace - Kultur uden grænser

Den Tossede Tegner
Den Tossede Tegner Rigtige navn: Ukendt


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Varierer, sædvanligvis tegner eller maler
Civilstand: Single


Historie: Tegneren er en typisk mand fra 1940'erne og 50'erne, men med en magisk pen med hvilken han kan tegne løsninger på sine problemer.


Udstyr: En pen som vil lave enhver tegning om til en rigtig genstand.


Kontinuitet: Den Tossede Tegner
Udgiver(e): P.I.B.
Første optræden: (1948)
Skaber(e): Jørgen Mogensen
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Jørgen Mogensen er mest kendt for sin tegneseriestrip Poeten og Lillemor som gik i 53 år, indtil han døde i 2003. Af hans mindre kendte strips var Den Tossede Tegner fra 1948. Som mange andre tegneseriestrips på den tid, var det en pantomimestrip. Ved at addere en pen som kunne lave alt tegneren tegnede til rigtige genstande, fik den skæve humor som Mogensen også brugte i Alfredo en ekstra surrealistisk dimension.

De fleste af stripsene er om hverdagsproblemer som dem Ferd'nand har kæmpet med siden 1937, bare uden begrænsningerne, f.eks. at få ild til sin cigaret ved at tegne en tændt tændstik og brænde huset ned i stedet. Nogle var dog lidt mere søgte som f.eks. at have brug for et nyt lagen og tegne et spøgelse hvorfra han kunne tage lagenet, eller et angreb fra en løve som blev undgået ved at tegne en mand som løven kunne jagte i stedet.

Serien gik indtil 1955 og blev ikke overført til andre medier. Tosserierne i serien fortsatte dog i serien Alfredo som han startede omkring den samme tid, sammen med tegneren Cosper Cornelius.


Eksempler:


Relaterede links/karakterer:
- Karakterer af Jørgen Mogensen og Cosper Cornelius


Tværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Adamson: Samme type lydløs humor.
Alfredo: Samme type lydløs humor.
Ferd'nand: Samme type behagelig lydløs humor.