WeirdSpace - Kultur uden grænser

Ferd'nand
Ferd'nand Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Civilstand: Gift
Kendt familie: Fru. Ferd'nand (hustru)
Søn, ikke navngivet


Historie: Ferd'nand er den behagelige mand fra hverdagen, som lever med sin kone, søn og hund, og som kæmper med hverdagens problemer.


Kontinuitet: Ferd'nand
Udgiver(e): P.I.B.
United Feature Syndicate
Første optræden: Tegneserier: 1937
Tegnefilm: Ferd'nand på fisketur (30. oktober 1944)
Skaber(e): Mik (Henning Dahl Mikkelsen)
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Ferd'nand er en interessant og unik serie af flere grunde. Serien belv skabt af Henning Dahl Mikkelsen i 1937, hvilket gør det til en af de serier der har kørt længst, i det hele taget, og i de 70 år den har kørt, har den grundliggende forblevet som den var. Tilbage i 1937, da serien blev skabt, var pantomimeserier ret almindelige. Det var en praktisk ting i forhold til ikke at skulle betale for oversættelser, og det var en fortællestil med dybe rødder i de danske traditioner for historiefortælling i teatre, film og tegneserier. I dag er pantomimeserier næsten uddøde, og Ferd'nand er pt. den eneste som udgivet i stor stil på internationalt plan.

Da serien startede, var det gennem det danske agentur P.I.B. (Presse Illustrations Bureau) i København, men som serien blev berømt i Europa, blev serien flyttet til USA af P.I.B. i 1947, hvor United Feature Syndicate begyndte at distribuere de daglige striber (hvilket de stadig gør) fra den 10. november, og søndagsstriberne fra den 4. april 1948. Mik selv flyttede til Californien, hvor han fortsatte striben indtil hans død i 1982. Hen ad vejen fik han noget hjælp med serien, bl.a. fra Al Plastino (kan genkendes på signaturen Al + Mik), Frank Thomas, Del Connell og Garé Barks ifølge den pt. tilgængelige information. I 1989 blev serien overtaget af den danske tegner Henrik Rehr, som har beholdt seriens ånd og udseende.

Ferd'nand lavede en lille afstikker uden for sin tegneseriestribe. Tegnefilmene Ferd'nand på fisketur og Ferd'nand på bjørnejagt fra hhv. 1944 og 1945 blev lavet med Mik som instruktør, men ud over dette, er han forblevet en figur i en tegneseriestribe.


Eksempler: (klik for at forstørre)Relaterede links/karakterer:
- Karakterer af Mik
- Ferd'nand Jr.
- Fru. Ferd'nand


Tværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, ville du muligvis kunne lide
Adamson: En anden almindelig mand, som har almindelige hverdagproblemer.
Rasmus Dyrepasser: Samme type behagelig lydløs humor.