WeirdSpace - Kultur uden grænser

Alfredo
Alfredo Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Skørtejæger
Civilstand: Gift
Kendt familie: Fru. Alfredo (hustru)
Søn, ikke navngivet


Historie: Alfredo er den ultimative skørtejæger som konstant jagter kvinder alt imens han prøver at undgå at blive opdaget af konen.


Kontinuitet: Alfredo
Udgiver(e): P.I.B.
Første optræden: Le Figaro (Slutningen af 1940'erne)
Skaber(e): Jørgen Mogensen
Cosper Cornelius
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Som mange andre danske tegneserier var Alfredo en pantomimeserie. Pantomime var både en måde at undgå de ekstra omkostninger ved oversættelse og en fortællestil som er yndet i Danmark (f.eks. Pantomimeteateret i Tivoli som er fra 1874 og Fy & Bi fra stumfilmene). Som Den Tossede Tegner var Alfredo ikke bundet af naturlovene. Mange af gagsene i serien er om Alfredo der jagter kvinder, men serien fungerede først og fremmest som et medium for bizarre idéer som foregik nårsomhelst og hvorsomhelst i historien, ofte med brud af seriens rammer til virkeligheden.

Da Jørgen Mogensen og Cosper Cornelius mødtes og startede deres samarbejde på Alfredo, havde de begge haft succes med andre serier, og serien havde nær ikke klaret den. Selvom serien var dansk, startede den faktisk i Frankrig i Le Figaro under navnet Presto, hvor den kun holdt i kort tid. Som i USA på den tid, syntes den kulturelle elite i Europa at tegneserier var fladpandet underholdning som ikke hørte hjemme i en avis, og serien blev stoppet. Den danske udgiver PIB overtog serien, kaldte den Alfredo og kort tid efter var det en succesfuld tegneseriestrip. Samarbejdet varede indtil slutningen af 1986 da Mårdøn Smet overtog serien. Serien holdt kun et par år efter dette.

Selvom Alfredo var et kæmpe hit i sin storhedstid, og gik i mere end 100 aviser hver dag (hvoraf 40 var i USA under navnet MOCO), blev serien aldrig overført til andre medier.


Eksempler:


Relaterede links/karakterer:
- Karakterer af Jørgen Mogensen og Cosper Cornelius
- Alfredo's søn
- Fru. Alfredo


Tværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Adamson: Samme type lydløs humor.
Ferd'nand: Samme type behagelig lydløs humor.
Den Tossede Tegner: Samme type lydløs humor.