WeirdSpace - Kultur uden grænser

Autokat
Autocat Øjne: Sorte
Hår: Orange og hvid pels
Race: Kat


Beskæftigelse: Racerkører


Historie: Autokat er den opfindsomme bilkørende kat som altid jager Motormus.


Kontinuitet: Hanna & Barbera Tegnefilm
Udgiver(e): Hanna-Barbera Productions
Gold Key
Første optræden: Tegnefilm: The Cattanooga Cats Episode 1: Wheelin' and Dealin' (1969)
Tegneserier: Fun-In #5 (1970) (muligvis tidligere)
Skaber(e): William Hanna
Joseph Barbera
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Motormus og Autocat (Motormouse and Autocat) er en blanding af Tom & Jerry og Wile E. Coyote/Road Runner, blot uden opfindsomheden og den voldelige grafiske humor fra hverken Wile E. Coyote eller Tom & Jerry. Den basale idé er en kat der jager en mus. Der er en smule historie, men for det meste, er det blot en række jagter hvor Autokat prøver at fange Motormus, idet han prøver en ny indgangsvinkel/racerbil, og planen/opfindelsen giver bagslag. Autokat bruger diverse biler, ofte designet over en dragster/racerbil, og Motormus kører på en lille motorcykel.

Serien startede som en af tegnefilmene i serien The Cattanooga Cats i 1969 (16 episoder). Serien holdt kun en sæson, men Motormus og Autokat fortsatte det efterfølgende år i It's the Wolf and Motormouse and Auto Cat (10 episoder), med den sidste episode i 1971. After dette blev serien tilsyneladende droppet, og figurerne har ikke været brugt siden. I tegnefilmene blev Autokats stemme lavet af Marty Ingels.

I tegneserier optrådte figurerne kun kort i serien Fun-In fra Gold Key i 1970, hvor de delte pladsen med andre Hanna & Barbera-figurer. Ud over dette, sås de to aldrig i andet end tegnefilmene, og i dag er serien stort set glemt, bortset fra sporadiske genudsendelser på nogle af tegnefilmkanalerne.


Relaterede links/karakterer:
- Hanna-Barbera-karakterer
- Motormus
- Wile E. Coyote
- Road Runner
- Tom & Jerry