WeirdSpace - Kultur uden grænser

Ringo Fonebone


Alias: Kaptajn Klods


Fødested: Megalopolis


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Eventyrer
Civil status: Single
Identitet: Hemmelig
Kendte slægtninge: Mor og far, intet navn.
Hjemmebase: Megalopolis


Historie: Allerede fra fødslen var Ringo Fonebone en speciel dreng. Frastødende, sær og klodset for at være nøjagtig. På én måde var han virkelig speciel: Han kunne lide tegneserier. Han kunne lide dem så meget, at han glemte Verden omkring sig og aldrig opdagede at blev skidt ud af hjemmet og skolen og ikke kunne få et job. Det var ikke før han blev sparket ud af sin lejlighed, kun iført longjohns, boxer shorts og kaninfutter, fordi han ikke havde betalt lejen, at han opdagede situationens alvor.

Deprimeret gik han op på taget af en høj bygning (stadig kun iført longjohns, boxer shorts og kaninfutter), bandt et reb a linned om halsen og sprang ud. I stedet for at Ringo døde, blev linnedet revet i stykker og han faldt mod jorden og ramte adskillige genstande under vejs, deriblandt en hat med vinger som var ved at blive smidt ud af et vindue. Da han langt om længe nåede Jorden, faldt han på en tyv som var i færd med at løbe fra politiet, og slog ham i jorden.

De taknemmelige politibetjente takkede ham og ville vide hvem han var. Stadig omtumlet fra faldet svarede Ringo "Jeg... Jeg... er en klods, Kaptajn". Politibetjentene misforstod og troede hans navn var Kaptajn Klods, og dermed var en helt født [1].

Kaptajn Klods blev venner med politimester O'Freenbean og sammen bekæmpede de skurke som Sissy-Man, Comrade Stupidska, Gorgonzola, og Mervin the Mad Bomber.


Kontinuitet: Kaptajn Klods
Udgiver(e): Signet Books
EC Publications
Første optræden: The Mad Adventures of Captain Klutz (1967)
Skaber(e): Don Martin
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund:
Det er en fugl!
Det er et fly!
... det er en fugl... og sikkert den særeste fugl du nogensinde vil møde!

KAPTAJN KLODS.

En superhelt dedikeret til idéen om at alle er født lige, selv om selv ikke er det!

Læs de spændingsmættede sider som følger. Du kan ikke gå forkert i byen. Det kan kun han!

Således startede det hele. Da Kaptajn Klods optrådte første gang i 1967, var superhelte i røde flonel long-johns ikke noget nyt. Det at få superhelte til at se fjollede ud var heller ikke, Batman TV-serien med Adam West og Burt Ward på sit højeste i den periode. Ligesom Supermule er historien om Kaptajn Klods' skabelse egentlig ikke mere fjollet en mange "rigtige" superhelte, det er kun tilføjelsen af Don Martins karakteristiske tegninger og vanvid (eller vid) der gør det.

Som Don Martins anden serie Fester and Karbunkle, optrådte Kaptajn Klods i Mad paperback. Paperback'ene var normal genoptryk fra Mad Magazine, men af en eller anden grund valgte Don Martin chose at udgive nyt materiale i denne serie. Den gode kaptajn dukkede op igen i Don Martin Carries On (1973), Don Martin Steps Further Out (1975), Don Martin Forges Ahead (1977), Don Martin Digs Deeper (1979) og til sidst i Captain Klutz II (1983). Tegningerne var af Don Martin og han lavede og nogle af manuskripterne. På manuskriptsiden var også Dick DeBartolo, Phil Hahn og Jack Hanrahan.


Navne rundt om i verden:
DanmarkRingo Fonebone
UK/USARingo FoneboneNavne rundt om i verden:
DanmarkKaptajn Klods
UK/USACaptain KlutzTværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Forbush-Man: Marvels helt i røde longjohns.
Stykman: En anden morsom og uduelig helt (a.k.a. Comics).


Referencer: 1: The Mad Adventures of Captain Klutz