WeirdSpace - Kultur uden grænser

De tre små mænd
Tre Smaa Mænd Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Mennesker


Historie: De tre små mænd er en gruppe af udspekulerede små fyre, som løber rundt og laver numre med alle.


Kontinuitet: De tre små mænd og nummermanden
Første optræden: Tegneserier: Verden og Vi, 7. marts, 1913
Tegnefilm: 26. december, 1920
Skaber(e): Storm P. (Robert Storm Petersen)
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Storm P. var en af de personer som introducerede tegneseriemediet i Danmark. Han startede med striben Kan De Det? hvori han introducerede tre små mænd som en del af bifigurerne. Efter et par måneder droppede de tre små mænd fyren de arbejdede for og et par måneder derefter, blev en ny figur introduceret. Den nye figurs eneste job var, at sætte numre på billederne på tegneseriestriben og han fik navnet Nummermanden. Med introduktionen af Nummernmanden, var De tre små mænd og Nummermanden skabt. Historierne of idéerne var opfindsomme og humoren skæv, anarkistisk og respektløs i samme stil som Knold og Tot, bare mest som pantomime. Indtil 1923 lavede Storm P. en stribe pr. uge, først i ugemagasinet Verden og Vi indtil 1916 og derefter i avisen B.T. Efter 1923, blev striberne lavet uregelmæssigt indtil serien stoppede i 1940'erne.

Serien blev mest udgivet som en tegneseriestribe, men Storm P. lavede også en kort historie ved navn De tre små mænd og den vidunderlige vandkande. Historien blev skrevet i 1921, men det var ikke før 1952, efter Storm P.'s død, at den blev udgivet. Den korte historie blev ledsaget af tekst af Storm P., i modsætning til de normale tegneseriestriber.

De tre små mænd var nogle af de første tegneseriefigurer som krydsede over til andre medier. En kort tegnefilme havde premiere den 26. december 1920. Tegnefilmen var produceret af Storm P. og Carl Wieghorst og var den første danske tegnefilm.

I modsætning til de fleste andre tegneseriefigurer, blev De tre små mænd overført til teateret. I et forsøg på at kombinere circus of revy, skabte Storm P. et show hvor han fortalte en historie ved at blive ved med at tegne på et stykke papir. En vigtigt pointe ved fortællingen var brugen af kun ét stykke papir med et billede ad gangen til historien. Som historien skred frem, ville han ændre eller tilføje detaljer til billedet og ændre det til noget nyt. Historien var om de tre mænd der mødte en løve og hvordan de fik den fanget i et bur. Showet havde premiere i Cirkusbygningen (en bygning i midten af København) den 26. december 1913.


Eksempler:
Relaterede links/karakterer:
- Storm P.'s karakterer
- Nummermanden