WeirdSpace - Kultur uden grænser

Nummermanden
Nummermanden Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Historie: Nummermanden var en lille mand, som satte numre på billederne i tegneseriestriben.


Kontinuitet: De tre Små mænd og nummermanden
Første optræden: Verden og Vi, 1913
Skaber(e): Storm P. (Robert Storm Petersen)
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Storm P. var en af de personer som introducerede tegneseriemediet i Danmark. Han startede med striben Kan De Det? hvori han introducerede tre små mænd som en del af bifigurerne. Efter et par måneder droppede de tre små mænd fyren de arbejdede for og et par måneder derefter, blev en ny figur introduceret. Den nye figurs eneste job var, at sætte numre på billederne på tegneseriestriben og han fik navnet Nummermanden. Med introduktionen af Nummermanden, var De tre små mænd og Nummermanden skabt. Historierne of idéerne var opfindsomme og humoren skæv, anarkistisk og respektløs i samme stil som Knold og Tot, bare mest som pantomime. Indtil 1923 lavede Storm P. en stribe pr. uge, først i ugemagasinet Verden og Vi indtil 1916 og derefter i avisen B.T. Efter 1923, blev striberne lavet uregelmæssigt indtil serien stoppede i 1940'erne.

Serien blev mest udgivet som en tegneseriestribe, men Storm P. lavede også en kort historie ved navn De tre små mænd og den vidunderlige vandkande. Historien blev skrevet i 1921, men det var ikke før 1952, efter Storm P.'s død, at den blev udgivet. Den korte historie blev ledsaget af tekst af Storm P., i modsætning til de normale tegneseriestriber.

Selv om Nummermandens eneste job var at sætte numre på billederne, havde han ofte en sekundær funktion, idet han fortalte en lille historie inden i historien. Denne fortælleteknik blev også brugt af George MacManus i hans tegneserie Gyldenspjæt som startede på samme tid, og den har være brugt med held i nogle få andre serier som Rasmus Klump og Georg Gearløs. Numrene kunne være hvadsomhelst, enten genstande som et træ formet som 1, eller 2 formet som en krog, eller det kunne være flag eller andre genstande med nummeret malet på.

Eksempler:
Relaterede links/karakterer:
- Storm P. Characters
- Tre små mænd, De