WeirdSpace - Kultur uden grænser

Peter Vimmelskaft
Peter Vimmelskaft Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Menneske


Civilstand: Single
Hjemmebase: København, Danmark


Historie: Peter Vimmelskaft er en lille dansk mand som nyder livet sammen med sine venner og pingvinen Ping.


Kontinuitet: Peter og Ping
Første optræden: B.T., 8. marts, 1922
Skaber(e): Storm P. (Robert Storm Petersen)
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Storm P. var en af de personer som introducerede tegneseriemediet i Danmark. Han startede med striben Kan De Det? som udviklede sig til De tre små mænd og Nummermanden kort tid efter, begge i 1913. I 1922 startede han den 8. marts serien Peter Vimmelskaft i den danske avis B.T., og med introduktionen af pingvinen Ping den 7. november samme år blev serien til Peter og Ping. I begyndelsen var Peter en høj tynd mand. Det var ikke før Ping kom til, at han blev lille og tyk.

Ligesom Soglows Kong Kylie, var Peter og Ping mere underholdende end sjov. Det var ikke meningen at historierne skulle få en til at le, kun smile. Storm P. kaldte sine vittigheder fluer og de blev hans særkende, sammen med hans karakteristiske tegnestil.

Peter og Ping er krediteret som den første danske tegneserie som fik international berømmelse. Serien blev ikke fortsat efter Storm P.'s død i 1949, men blev trykt i tegneserier længe efter. Serien blev ikke overført til andre medier, i modsætning til De tre små mænd og Nummermanden, men Ping-klubben, en klub for børn startet af B.T. i 1927, fik navn efter Ping. Klubben eksisterer stadig i dag.

I 1986 blev der startet en dansk ærespris for tegneserietegnere og -formidlere kaldet Pingprisen, efter Ping. Pingprisen i denne version blev uddelt fra 1986 til 1996, hvorefter den stoppede. I 2012 blev der startet en ny version af Pingprisen. Denne gang havde den flere kategorier, f.eks. Bedste internationale tegneserie på dansk og Bedste danske debut, inklusiv en ærespris, Pingprisens Ærespris, for en person som har haft særlig betydning for tegneserien i Danmark.


Eksempler:
Relaterede links/karakterer:
- Storm P. Characters
- Ping


Tværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Kong Kylie: Lignende type underfundig humor.