WeirdSpace - Kultur uden grænser

Kong Kylie
Kong Kylie Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Hersker i et unavngivent europæisk land
Legal status: Konge i et unavngivent europæisk land
Civilstand: Gift


Historie: Kong Kylie er hersker over et unavngivent europæisk land. Han bruger sin dag på at styre landet og lave sjov med sit folk.


Kontinuitet: Kong Kylie
Udgiver(e): King Features Syndicate
Første optræden: Tegneserier: The New Yorker (1931)
Tegnefilm: The Fatal Note (1933)
Skaber(e): Otto Soglow
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Kong Kylie (The Little King) var en næsten pantomimeserie som lavede lidt sjov med de europæiske kongedømmer. Kongen selv talte aldrig, men folk omkring ham sagde til tider et par replikker som når hans bil var klar til ham eller de var nødt til at sætte scenen så læseren kunne forstå pointen. Senere i tegneseriebladene hvor historierne blev længere end én side, begyndte han at sige noget.

Kong Kylie startede i 1931 som en gennemgående figur i en strip som Soglow lavede til The New Yorker. William Hearst, grundlæggeren af King Features Syndicate, så serien og ville have den til sit firma, men grundet kontraktmæssige bindinger til The New Yorker måtte han vente et par år. Kong Kylie startede hos Kings Feature den 9. september 1934, hvor den blev til serien sluttede i 1975 da Soglow døde.

Serien blev overført til andre medier. De fleste var indlysende som tegneserieblade (f.eks. Four Color Comics), merchandizing og tegnefilm. Kong Kylie havde hovedrollen i 10 tegnefilm fra 1933 til 1934 fra van Beuren Studios, og i 1936 dukkede han op i en tegnefilm med Betty Boop med titlen Betty Boop and The Little King fra Paramount Studios, hvori han sagde et par ord.

En af de mindre indlysende overførsler var Little King Cigarettes produceret af The Rum and Maple Tobacco Corporation i marts 1953. Kong Kylie var blevet ret succesfuld og The Rum and Maple Tobacco Corporation ville bruge dette til at sælge cigaretter. Produktet blev introduceret ved tobakskonventet i Atlantic City, hvor Soglow tegnede karrikaturer af de besøgende ved Rum and Maples stand. Kong Kylie på cigaretpakkerne var kortlivet.

I 1966 vandt Kong Kylie the Rueben Award, en pris fra the National Cartoonist Society, som Soglow var medstifter af.


Eksempler:


Navne rundt om i verden:
BrasilienReizinho
DanmarkKong Kylie
FrankrigLe Petit Roi
ItalienPiccolo Re
Re Puccio
Re Bombolo
TysklandDer kleine König
UK/USAThe Little KingTværkulturelle referencer:
Hvis du kunne lide denne figur/serie, vil du muligvis kunne lide
Peter og Ping: Lignende type humor.