WeirdSpace - Kultur uden grænser

Pildskadden
Pildskadden Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Skildpadde


Historie: Pildskadden er en af Gavstrikkerne. Sammen med Gøjen og Frømand laver den mest sjove ting i baggrunden på Rasmus Klumps eventyr. Pildskadden er den eneste af Gavstrikkerne som har været sammen med Rasmus Klump på eventyr fra starten.


Kontinuitet: Rasmus Klump
Udgiver(e): P.I.B.
Første optræden: Rasmus Klump møder Ursula (1953)
Skaber(e): Carla Hansen
Vilhelm Hansen
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Pildskadden har ligesom Gøjen og Frømand sædvanligvis ingen aktiv del i historierne. Gavstrikkernes funktion ligner mest Storm P.s "De tre små mænd og Nummermanden" eller billederne på væggene i George MacManus strip "Gyldenspjæt" som giver små pantomimehistorier inden i den egentlige historie.

Da PIB bad Carla og Vilhelm Hansen om at skabe en ny serie, skabte de en skildpadde ved navn Rasmus i sommeren 1951. Den eneste restriktion på kreationen var navnet Rasmus, deraf navnet. Selvom alle kunne lide serien, mente PIB, at en hovedperson som var lille og langsom var en dårlig idé og bad dem ændre figuren, hvilket de gjorde.

Idet der var lagt meget arbejde i at designe skildpadden, tænkte Vilhelm Hansen at figuren skulle bruges til et eller andet. På vejen hjem fra PIB besøgte han Toms Chokoladefabrikker, en dansk chokoladefabrikant. Toms Chokoladefabrikker kunne rigtig godt lide skildpadden og købte rettighederne til at bruge skildpadden til deres produkter. Chocoladeskildpadden var en stor del at at gøre Toms Chokoladefabrikker til en succes og de fyldte chokoladeskildpadder produceres stadig, efter mere end 50 år.

Både Carla og Vilhelm Hansen foretrak den lille bjørn Rasmus frem for skildpadden, men det kunne stadig vældig godt lide skildpadden of insisterede på, at den blev en del af serien. Den blev en del af serien under navnet Pildskadden, en let omskrivning af "skildpadden".


Names around the World:
DanmarkPildskadden
FrankrigCaroline
FærøerneSkjaldbøkan
HollandSchildje
ItalienTartalenta
PortugalCarolina
SverigeSköld
TysklandSchildkröte
UK/USAShellyRelaterede links/karakterer:
- Gøjen
- Jabiduttiperslikkenberg/Frømand
- Knalle
- Pelle
- Pingo
- Rasmus Klump
- Skæg