WeirdSpace - Kultur uden grænser

Benny Bomstærk
Benny Bomstærk Øjne: Sorte
Hår: Blondt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Skoleelev
Civilstand: Single
Kendt famile: Hubert (onkel)


Historie: Benny Bomstærk er en velopdragen dreng, som prøver at hjælpe alle. Han er ofte sammen sin bedste ven Julius Madsen, og hjælper når kan kommer i problemer. For det meste er hans styrke en god ting og en stor hjælp i mange situationer, som når hans skal hjælpe Julius (f.eks. [1, 2]), men det skaber også nogle problemer når han ved et uheld ødelægger noget.


Evner & færdigheder: Benny har superstyrke og -hastighed, bortset fra når han bliver forkølet.


Kontinuitet: Benny Bomstærk
Udgiver(e): Dupuis
Le Lombard
Første optræden: Spirou #1183 (1960)
Skaber(e): Peyo (Pierre Culliford)
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrund: Benny Bomstærk (Benoît Brisefer) blev skabt af Peyo, som på dette tidspunkt allerede var blevet berømt på serierne Henrik og Hagbard og Smølferne. Serien, som så mange andre, startede i Spirou, med den første historie Les taxis rouge i #1183 fra 1960. Han lavede de første to historier alene, men fra den tredje historie (Les douze travaux de Benoît Brisefer) blev han assisteret af Gos på historien og med den femte historie (Le Cirque Bodoni) tog François Waltéry over som tegner. Efter den syvende historie, Le fétiche fra 1978, tog serien en lang pause.

Det næste album blev ikke udgivet før i 1993, et år efter Peyo's død. På dette tidspunkt gik historierne fra at blive udgivet i Spirou og derefter samlet i albums til at blive udgivet direkte som album. Det nye kunstneriske team var Pascal Garray (tegninger og senere også medforfatter) og Thierry Culliford (historie). Garray og Culliford har lavet seks album indtil videre. Det sidste, John-John er fra 2004.


Relaterede links/karakterer:
- Julius Madsen
- Madame Adolphine/Lady d'Olphine


Referencer: 1: Les Taxis Rouge
2: Les douze travaux de Benoît Brisefer