WeirdSpace - Kultur uden grænser

Madame Adolphine
Madame Adolphine Alias: Lady d'Olphine


Øjne: Sorte
Hår: Gråt
Race: Robot


Historie: Madame Adolphine er en robot skabt af Hr. Vladlavodka, som skulle ligne den rigtige Madame Adolphine. Uheldigvis fik han byttet rundt på nogle ledninger da han skabte robotten, og i stedet for en sød gammel dame som den rigtige Madame Adolphine, blev robotten ond. Hun begyndte at berøve mennesker og steder og samlede en bande til at hjælpe hende med hendes forbrydelser. Politiet, Benny og Hr. Vladlavodka havde en masse besvær med at fange hende, idet hun lignede den rigtige Madame Adolphine, men til sidst, efter et par forvekslinger, fik de fanget og slukket for hende [1].

Robotten forblev ikke slukket ret længe. Hr. Vladlavodkas fætter Melchior, som var på besøg, fandt og tændte Madame Adolphine som slog ham ud og flygtede. Denne gang tog hun til Monte Carno (dvs. Monte Carlo) for at starte sine forbrydelser. Benny, Hr. Vladlavodka og Melchior tog efter hende og fangede hende til sidst [2].


Kontinuitet: Benny Bomstærk
Udgiver(e): Dupuis
Le Lombard
Første optræden: Spirou #1292 (1963)
Skaber(e): Peyo (Pierre Culliford)
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrund: Madame Adolphine er et af de rigtig gode eksempler på hvordan man kan kombinere to store plot i historier: Den onde tvilling og forvekslede identiteter. Kombineret med uskylden i serien, var morsomme situationer sikret. Oprindeligt var det Madame Adolphine-robotten som har hovedpersonen, men senere, i Hold-up sur pellicule, tog den rigtige Madame Adolphine over som hovedperson.


Relaterede links/karakterer:
- Benny Bomstærk
- Julius Madsen


Referencer: 1: Madame Adolphine
2: Lady d'Olphine