WeirdSpace - Kultur uden grænser

Le Concombre Masqué
Le Concombre Masqué Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Agurk


Historie: Le Concombre Masqué bor i en surrealistisk dimension med store og små eventyr. Til tider besøger han den almindelige verden, men kun for en kort tid.


Kontinuitet: Le Concombre Masqué
Udgiver(e): Dargaud
Dupuis
Første optræden: Valliant (1. april, 1965)
Skaber(e): Nikita Mandryka (Kalkus)
Oprindelsesland: Frankrig Frankrig


Noter om baggrund: Le Concombre Masqué (dvs. Den Maskerede Agurk) optrådte første gang i bladet Valliant i 1965. Serien fulgte Valliant, som det skiftede navn til Pif Gadget, og i løbet af årene, har det flyttet rundt mellem forskellige antologiserier som Journal de Spirou, Pilote og l'Echo des Savanes. Serien foregår i en absurd verden med antropomorfe dyr, planter, etc., og den indeholder adskillige surrealistiske kulisser, som hører hjemme i 1960'erne.

I begyndelsen fokuserede serien mere på det skæve og absurde end på det morsomme aspekt. Senere, som serien udviklede sig, blev den surrealistiske kulisse som i Russell Myers' Brunhilde (dvs. skæv og underholdende, men ikke rigtig relevant for historien), og fokus skiftede til humoristiske små fortællinger, sædvanligvis på en eller to siders længde.

Selv om serien har eksisteret i mere end 40 år, har den ikke tiltrukket sig meget opmærksomhed. Der er udgivet adskillige album, og der kommer stadig nye, men tilsyneladende kun på fransk. Serien vandt Prix du patrimoine i 2005 i Angoulême.

Uden for tegneserier, er Le Concombre Masqué kun blevet set som nogle få stykker merchandise.


Eksempel (klik for at forstørre):Relaterede links/karakterer:
- Chourave