WeirdSpace - Kultur uden grænser

Vaks
Vaks Øjne: Sorte
Hår: Grå og hvid pels
Race: Hund


Civilstand: Single
Kendt familie: Lady (mor)
Vagabonden (far)
Colette (søster)
Danielle (søster)
Annette (søster)


Historie: Vaks er den eventyrlystne søn af Lady og Vagabonden.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Første optræden: Tegnefilm: Lady and the Tramp (16. Juni, 1955)
Tegneserier: Lady and the Tramp #1 (1955)
Skaber(e): Erdman Penner
Joe Rinaldi
Ralph Wright
Don DaGradi
Marvin Woodward
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Vaks optrådte første gang i tegnefilmen Lady and the Tramp (Lady og Vagabonden) fra 1955. Det var imidlertid kun en cameo, ganske som hans første optræden i tegneserier som var en tegneserieversion af filmen. Hans første rigtige optræden som en figur var i Four Color Comics #703 fra 1956. Vaks' første og eneste "rigtige" optræden i tegnefilm indtil nu er Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure fra 2001.

Vaks optrådte som figur regelmæssigt i amerikanske tegneserier fra 1955 til 1976. Han optrådte mest i Walt Disney Comics, men en kort overgang havde han også sin egen serie. En af serierne var en daglig strip fra Kings Features Syndicate som startede den 31. oktober 1955, dvs. fire måneder efter filmen og den tegneserieversion. Den anden var en regulær tegneserie. Den første startede med #5 i 1958, nummereret fra hans første fire numre i Four Color Comics. Serien gik til #16 i 1961. En serie nummer to som gik i 45 numre fra 1967 til 1979 var de sidste af Vaks eventyr i USA ud over en eller to historier i de tidlige firsere. I Europa fortsatte produktionen af tegneserier med Vaks efter 1979. Den seneste registrerede historie med Vaks til nu er fra 1998.

Vaks blev aldrig berømt nok i sig selv til at generere meget merchandise, nogle få ting som pins, små figurer og bamser blev lavet, men som en del af 'Lady og Vagabonden'-merchandise ses han ret meget.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Am
- Fix
- Lady
- Scotty
- Si
- Trofast
- Vagabonden