WeirdSpace - Kultur uden grænser

Scotty
Scotty Øjne: Sorte
Hår: Grå pels
Race: Hund, skotsk terrier


Historie: Scotty er en af hundene der bor i nærheden af Lady og Vagabonden.


Kontinuitet: Disney
Udgiver(e): Disney
Dell Comics
Gold Key
Whitman Publishing
Første optræden: Tegnefilm: Lady and the Tramp (16. Juni, 1955)
Tegneserier: Four Color Comics #625 (1955)
Skaber(e): Erdman Penner
Joe Rinaldi
Ralph Wright
Don DaGradi
Marvin Woodward
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Scotty (Jock) er en af bifigurerne i den oprindelige tegnefilm Lady and the Tramp fra 1955. Selv om hans rolle var lille var rollen han spillede vigtig idet han var en af Lady's venner og en af hundene som reddede Vagabonden fra hundefangeren. Som de andre figurer fra Lady and the Tramp, blev Scotty ikke overført til Disney TV-show'ene som DuckTales og Mickey Mouse Works, og optrådte ikke i tegnefilm igen før Lady and the Tramp II: Scamp's adventure fra 2001. I den første tegnefilm var det Bill Thompson, som også lavede adskillige andre stemmer i tegnefilmen, som lagde stemme til Scotty, og i nummer to var det Jeff Bennett der, lige som Thompson, også lavede adskillige af de andre stemmer i tegnefilmen.

Med tegneserieudgaven af tegnefilmen fik Scotty sin første optræden i tegneserier. Det var imidlertid med introduktionen af Vaks' eventyr at han blev en stærk bifigur.

Idet han var en figur i den utroligt populære Lady and the Tramp var merchandise med Scotty uungåelig, selv om det ikke har været meget. Det meste har været figurer og pins.


Relaterede links/karakterer:
- Disneyfigurer
- Am
- Fix
- Lady
- Si
- Trofast
- Vagabonden
- Vaks