WeirdSpace - Kultur uden grænser

Brunhilde
Brunhilde Øjne: Sorte
Hår: Sort
Andre kendetegn: Grøn hud
Race: Menneske


Beskæftigelse: Heks
Civilstand: Skilt, enke og single.
Kendt familie: Hunnerkongen Attila (ex-mand, afdød)
Hjemmebase: Den fortryllede skov


Historie: Brunhilde er den 1500 år gamle heks, som konstant er på jagt efter en mand. Hun plejede at være øldrikkende, cigartyggende og gnaven, men nu er hun kun lejlighedsvis gnaven.

På trods af at være 1500 år, er modenhed ikke en af hendes mest fremherskende træk. Disse må være drillesyg, ynder af sjov og desperat trængende efter en mand.


Evner & færdigheder: Brunhilde er ikke en heks med mange færdigheder, men kan de basale ting som at flyve på en kost og zappe folk.


Kontinuitet: Brunhilde
Firma: Tribune Media Services, Inc.
Første optræden: Tegneserier: 19. april, 1970
Tegnefilm: Archie's T.V. Funnies (1971)
Skaber(e): Russell Myers
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Selvom Brunhilde (Broom-Hilda) er en heks, er der bemærkelseværdigt lidt magi som foregår i serien. Den Fortryllede Skov derimod, er en magisk surrealistisk oplevelse. I løbet af årene er særheden i opsætningen blevet mindre, men den er der stadig. På samme måde som omgivelserne, har humoren ændret sig over årene. De politisk ukorrekte dårlige vaner som at drikke, bande og ryge er blevet fjernet (for det meste), og et barn er blevet introduceret. Magien mellem figurerne er der stadig, men humoren retter sig mere mod børn nu.

Som resten af den oprindelige rollebesætning, har Brunhilde kun optrådt i én tegnefilm, Archie's TV Funnies fra 1971 (stemme af Jane Webb), men hun har været i stand til at blive overført til andre medier. Det mest bemærkelsesværdige er en musical af Martin Charnin, som også lavede Little Orphan Annie om til en musical i 1977. Musicalen skulle have haft premiere i 2006, men er stadig under forberedelse. Det eneste andet medium er merchandise som de fleste andre populære figurer dvs. T-shirts, kaffekrus etc.


Navne rundt om i verden:
DanmarkBrunhilde
UK/USABroom-HildaEksempler (klik for at forstørre):Relaterede links/karakterer:
- Grifberg
- Møffe
- Nerwin
- Osvald