WeirdSpace - Kultur uden grænser

Skrækkelige Olfert
Skrækkelige Olfert Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Beskæftigelse: Skoleelev
Civilstand: Single
Kendt famile: Mor (ikke navngivet)


Historie: Skrækkelige Olfert er byens skræk. Han laver ondskabsfulde jokes med de andre børn, smadrer vinduer med sin slangebøsse og er generelt en plage.


Udstyr: Olfert har sædvanligvis en slangebøsse til at smadre vinduer.


Kontinuitet: Skrækkelige Olfert
Udgiver(e): Gutenberghus
Egmont Magasiner
Ekstrabladet
Første optræden: Hjemmet (1958)
Skaber(e): Hans Qvist
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Skrækkelige Olfert startede som en tegneserie i bladet Hjemmet i 1958. Olfert skulle være den ultimative uforskammede og uopdragne lille dreng, som var en plage for voksne og børn i en sådan grad, at det kun kunne være sjovt. Lidt lige som Garfield, bare med en dreng. På dette tidspunkt delte Qvist studie med tegnerne Franz Füchsel og Flemming Holbek, som havde en kraftig indflydelse på både Olferts practical jokes og figurerne (f.eks. er det både en lærer og en præst ved navn Füchsel).

Serien gik i Hjemmet til 1972 og efter en kort pause dukkede den op igen i avisen Ekstrabladet i 1973. Her fortsatte serien indtil Qvist døde i 1983. Efter hans død, fortsatte serien som genoptryk.

Skrækkelige Olfert havde en kort tur ind i tegnefilmsmediet. Holbek og Qvist lavede tegnefilmen Skrækkelige Olfert og søde Josefine til TV i 1966, ellers er figuren forblevet en tegneseriefigur.

Navnet Skrækkelige Olfert er imidlertid blevet overført til andre ting. Sædvanligvis er det et øgenavn brugt om og af danske fyre som sætter en ære i at være uforskammede og uopdragne. Der er også en som har lavet en flue til fluefiskeri med navnet Skrækkelige Olfert.


Eksempler:


Relaterede links/karakterer:
- Artige Werner
- Solvej