WeirdSpace - Kultur uden grænser

Le souffleur
Le Souffleur Rigtige navn: Ukendt


Øjne: Sorte
Race: Menneske


Beskæftigelse: Sufflør for tegneseriefigurer
Hjemmebase: En sufflørkasse som tilsyneladende er mobil.


Historie: Le souffleur er suffløren der hjælper tegneseriefigurerne med at huske deres replikker, når de er på jobbet.


Kontinuitet: Le Trou du souffleur
Firma: Dupuis
Første optræden: Journal de Spirou #2565 (1987)
Skaber(e): Paul Deliège
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrund: Le souffleur, suffløren, kommer fra en familie med en lang tradition for at være sufflører. Lige som sufflører i teatre hjælper skuespillerne, er hans job at hjælpe tegneseriefigurerne med at huske ders replikker. Han ses aldrig i tegneserierne, idet han bliver fjernet fra marginerne i den endelige version af historierne, men han var der og hjalp dem når de glemte deres replikker.

Serien startede i Journal de Spirou #2565 i 1987 som en sort/hvid tegneseriestribe. Senere, som serien udviklede sig, kom der farver på, forfatteren og tegneren Paul Deliège kom regelmæssigt forbi og adskillige af de andre figurer fra de andre serier i Journal de Spirou dukkede også op fra til til anden. Serien gik regelmæssigt indtil #2948 i 1994, og i al den tid, blev det aldrig afsløret hvad hans navn var eller hvordan han så ud, han var blot et par øjne i sufflørens kasse, en sjælden gang med en arm eller et ben stikkende ud.

Serien var en af de serier fra Journal de Spirou som aldrig rigtig kom uden for bladet. Et album med 30 gags i sort/hvid blev udgivet i 1990, tilsyneladende en give-away til fagfolk og kunder.


Eksempler (klik for at forstørre):