WeirdSpace - Kultur uden grænser

Viktor Viking
Viktor Viking Øjne: Sorte
Hår: Rødbrunt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Viking
Civilstand: Single
Hjemmebase: Kokmar, en lille landsby i bunden af en fjord, et eller andet sted i Norden.


Historie: Viktor Viking er en viking som ofte bliver send på missioner for hans konge Harald Hårfager.


Kontinuitet: Viktor Viking
Udgiver(e): Dupuis
Første optræden: Journal de Spirou #1352 til 1354 (1964)
Skaber(e): Marcel Remacle
Marcel Denis
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrund: Serien om Viktor Viking (Hultrasson) bliver sædvanligvis opfattet som en vikingeversion af Asterix, og på overfladen er det ikke en dårlig sammenligning. Missionerne og kampene og dynamikken i historiefortællingen har meget til fælles med Asterix på den tid. Men Asterix indeholder en masse referencer til samtidige idéer og ting der skete i den virkelige Verden, hvorimod Viktor Viking "kun" er historen som den bliver præsenteret, hvilket gør den mindre tiltrækkende for voksne end Asterix.

Som mange andre serier, startede Viktor Viking i Spirou og blev senere samlet i album. De første fire historier blev lavet af Marcel Remacle og Marcel Denis fra 1964 (Fais moi peur Viking!, på dansk Gør mig bange, viking!) til 1967 (Les vikings aux champs). Af disse var den sidste kun en kort historie på 6 sider. Efter dette tog serien en pause indtil 1973, da Vittorio Leonardo og Maurice Tillieux lavede L'eau de politesse, det fjerde album i serien. Historien var meget forskellig fra originalerne, og det var det sidste album som blev lavet. Den sidste historie som blev udgivet var en femsides historie med titlen Hultrasson et la montagne aux oiseaux i Spirou #1973 fra 1976 (af Vittorio Leonardo).

Viktor Viking var ikke Remacles mest populære serie, det er Gamle Nick, men den opnåede tilstrækkelig popularitet til at blive udgivet i andre lande tilbage i 1970'erne (f.eks. Danmark og Holland), og den huskes stadig i dag, mere end 30 år efter den sidste historie blev udgivet.


Navne rundt om i verden:
BelgienHultrasson
DanmarkViktor Viking
FrankrigHultrassonRelaterede links/karakterer:
- Harald Hårfager
- Jivatijivatipa
- Lars Lurendrejer
- Sigurd