WeirdSpace - Kultur uden grænser

James Thomas Braddock
James Thomas Braddock Fødselsdato: 1945


Øjne: Grønne
Hår: Brunt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Oberst i den amerikanske hær
Statsborgerskab: Amerikansk statsborger
Civilstand: Enkemand
Kendt famile: Lin Tan Cang (hustru, afdød)
Van Tan Cang (søn)
Gruppetilhør: U.S. army


Historie: Braddock var en amerikansk soldat som kæmpede i Vietnam. Under tjenesten mødte han pigen Lin Tan Cang som han giftede sig med [3]. Braddock blev fanget af NVA og holdt som fange i 8 måneder og af en eller anden grund erklæret MIA i 7 år [1]. Nøjagtig hvordan dette skete blev ikke afsløret, men for at kronologien skal passe, må dette have været i 1975. Hans tilfangetagelse blev beskrevet ret godt [2], men resten af hans tid i Vietnam under krigen er uklar [1].

Da Saigon faldt i 1975 og den amerikanske hær var nødt til af tage afsted, troede man at Lin Tan Cang var død og hun blev ladt tilbage. Da Braddock fandt ud af at hun var i live, tog han tilbage til Vietnam for at få hende ud. Hun døde kort tid efter han ankom, og efterlod Braddock med en søn han ikke vidste han havde [3].

Mens han prøvede at redde sin søn, opdagede Braddock at MIA's ikke var det eneste der var ladt tilbage af den amerikanske hær. Forældreløse børn af vietnamesiske kvinder og amerikanske soldater havde også brug for at blive reddet, hvilket han gjorde [3].


Evner & færdigheder: James Braddock er trænet i krig og strategi og er en mester i kamp, både med og uden våben.


Kontinuitet: Missing in Action
Udgiver(e): Cannon Productions
MGM
Første optræden Missing in Action (1984)
Skaber(e): Arthur Silver
Larry Levinson
Steve Bing
Chuck Norris
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: I de tidlige firsere, var Vietnamkrigen kommet nok på afstand i den amerikanske bevidsthed til at være interessant for Hollywood. Ligesom Rambo fra First Blood filmene, var oberst Braddock en veteran fra 'Nam som tog tilbage for at finde amerikanske krigsfanger som stadig blev holdt fanget af vietnameserne. Hvor Rambo var den overstyrede superheltesoldat som ville gå ind i Vietnam, redde amerikanske krigsfanger, sprænge alt i luften og dræbe nogle ækle russere mens han var der, var Braddock en jordbunden soldat som ville gå ind, befri krigsfangerne og få lidt hævn. I midt- til senfirserne, da de mere alvorlige film om Vietnamkrigen kom ud, fortsatte Rambo med at få berømmelse og blev et almindeligt kendt navn/begreb, mens Braddock forsvandt ud i glemslen.

Man kan argumentere for at både First Blood og Missing in Action blot er fladpandet underholdning, men deres fokus på Vietnamkrigen banede vejen for en generation af film om Vietnamkrigen som Platoon, Full Metal Jacket og Casualties of War (på dansk De kaldte os helte).


Referencer: 1: Missing in Action (1984)
2: Missing in Action 2: The Beginning (1985)
3: Braddock: Missing In Action III (1988)