WeirdSpace - Kultur uden grænser

Foghorn Leghorn
Foghorn Leghorn Øjne: Sorte
Hår: Hvide fjer
Race: Høns


Historie: Foghorn Leghorn er den overbærende og let irriterende hane.


Kontinuitet: Looney Tunes
Udgiver(e): Warner Bros.
Looney Toones
Gold Key
DC Comics
Første optræden: Tegnefilm: Walky Talky Hawky (August 31, 1946)
Tegneserier: Looney Tunes #1 (1975)
Spil: The Bugs Bunny Crazy Castle 2 (1991)
Skaber(e): Robert McKimson
Mel Blanc
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Foghorn Leghorn (tidligere kaldet Romeo) startede som en birolle i Henery Hawk-tegnefilmen Walky Talky Hawky i 1946. Han var kun en måde at spolere Henry Hønsehøgs forsøg på at få fat i kyllingerne, men hans karakteristiske overbærende tone og attitude fik ham til at stjæle billedet og han endte med at blive stjernen. Hans karakteristiske stemme blev lavet af Mel Blanc og var baseret på en anden figur, Senator Claghorn, fra Fred Allen Radio Show. Efter successen med tegnefilmen som endda resulterede i en oscarnominering, fik Foghorn sine egne tegnefilm. Omkring 20 Foghorn Leghorn-tegnefilm blev lavet indtil Banty Raids i 1963, hvorefter han blev flyttet over i antologiserier som Bugs Bunny Show og The Roadrunner Show. De gamle tegnefilm havde allerede været brugt i disse serier i et stykke tid, og bortset fra et par optrædender som Who Framed Roger Rabbit og nogle tegnefilm, kom der ikke nyt materiale før Tiny Toons Adventures startede i 1990. På dette tidspunkt blev stemmen overtaget af Jeff Bergman. Selv om det ikke er meget, bliver der stadig lavet nyt materiale med den overbærende hane (sidste record er Cock-A-Doodle Duel fra 2004). Stemmearbejdet bliver i dag lavet af Frank Gorshin, som har haft jobbet siden 1996.

Overførslen af Forhorn til tegneserier ville være et indlysende forsøg. Specielt i forsøgsserier som Four Color Comics, som har indeholdt ret mange Looney Tunes/Merrie Melodies-figurer. Den tidligste optræden i tegneserier som kan findes indtil videre er Dell's Looney Tunes and Merrie Melodies #144 fra 1953, men den første optræden kan være før dette, især fordi Henry Hønsehøg optrådte regelmæssigt i den series og havde gjort dette i lang tid da Foghorn Leghorn blev skabt. Foghorn ses stadig fra tid til anden i DC Comics nuværende Looney Tunes serie.

I det han er en Looney Toones-figur med nogen berømmelse, har Foghorn formået at blive overført til computerspil. Indtil videre har han optrådt i The Bugs Bunny Crazy Castle 2 fra 1991 (Nintendo Gameboy) og Looney Tunes Space Race fra 2000 (Sega Dreamcast; frigivet til PS2 i 2002) hvor han havde rollen som kommentator.

Som man kunne forvente, er Foghorn Leghorn også kommet som merchandise. For det meste de sædvanlige ting som T-shirts, PEZ-dispensers, badges etc.


Relaterede links/karakterer:
- Barnyard Dawg
- Henry Høgesen
- Miss Prissy
- Ole Ugle