WeirdSpace - Kultur uden grænser

Carlt
Carlt Øjne: Sorte
Hår: Blondt
Race: Menneske


Beskæftigelse: Bybud hos Maehløs & Co.
Statsborgerskab: Dansk statsborger
Civilstand: Single
Hjemmebase: København, Danmark


Historie: Carlt er det unge bud som arbejder for firmaet Maehløs & Co.


Kontinuitet: Carlt
Udgiver(e): Berlingske Hus
Politikens Hus A/S
Carl Allers Etabl. A/S
Cartoons Forlag
Første optræden: B.T. (1. september, 1940)
Skaber(e): Holger Philipsen
Oprindelsesland: Danmark Danmark


Noter om baggrund: Serien Carlt er en af de interessante danske tegneserier fra et historisk perspektiv. Serien startede 1. september, 1940 i avisen B.T. Det var på mange måder en typisk morsom serie om Carlt og personerne omkring ham, og omgivelserne var det samtidige København. Holger Philipsens brug af overdrevet kropssprog, talebobler (i 1940'erne og 50'erne var det at have teksten under billederne det mest almindelige), og onomapoeia som en del af grafikken, løftede imidlertid serien et godt stykke over gennemsnittet. Det blev forstærket af hans brug af det absurde i historiefortællingen.

Da serien startede blev den kaldet Carlt --- nemli'!, dette blev senere forkortet til Carlt. Under den tyske besættelse af Danmark brugte Holger Philipsen tegneseriestriben til at udtrykke tysk-fjentlige holdninger og han var nødt til at gå under jorden (dvs. Sverige) hvor han fortsatte med at lave illustrationer til de illegale blade som blev udgivet af modstandsbevægelsen.

Efter 2. Verdenskrig vendte Philipsen og Carlt tilbage til B.T., hvor de blev indtil Philipsen, sammen med sin serie, i 1961 flyttede til konkurrenten Ekstrabladet. Der har pt. ikke være muligt at finde information om hvornår serien stoppede, men serien produceres ikke i dag, baseret på den tilgængelige information blev serien ikke fortsat efter Holger Philipsens død i 1993.


Eksempler:


Relaterede links/karakterer:
- Chefen
- Duller
- Folmer
- Frk. Siskensen
- Hr. Maehløs
- Tommytot