WeirdSpace - Kultur uden grænser

Broder Bøvs
Broder Bøvs Øjne: Sorte
Hår: Sort
Højde: 5' 3.3'' (161 cm)
Race: Menneske


Beskæftigelse: Munk på Monk St. Gerrigs Kloster
Civilstand: Single
Base of operations: St. Gerrigs Kloster


Historie: Under en stormfuld forårsmorgen blev Monk St. Gerrigs Kloster flået i stykker af vejret. I det de prøvede at stoppe det katastrofale vejr, bad de til St. Gerrig om hjælp, og lovede at returnere hans skinnebensknogle som de havde i deres besiddelse, hvis han ville hjælpe dem. Regnen og stormen døde hen med det samme og munkene var nødt til at finde en som kunne tage knoglen til St. Gerrigs grav [1].

Monkene på klosteret trak lod og Broder Bøvs "vandt". Bevæbnet med ikke andet end skinnebensknoglen, tog Bøvs ud på rejsen. Under rejsen opdagede han, at knoglen havde magiske evner. Fra sin plads på en sky i Himlen, kunne St. Gerrig bruge knoglen til at hjælpe Bøvs og andre ved at ændre knoglens størrelse og form, og den kunne også bruges som en megafon og telefon hvormed han kunne kommunikere med Bøvs [1,2]. Broder Bøvs blev sidst set da han var i gang med at krydse Sahara sammen med en deling fra Fremmedlegionen [2].


Evner & færdigheder: Broder Bøvs er en yderst dygtig kok med speciale i svampeomeletter.
Udstyr: Broder Bøvs bærer en af St. Gerrigs knogler. Helgenen kommunikerer med Broder Bøvs fra Himlen og animerer knoglen så den ændrer form og størrelse og hjælper Bøvs på hand rejse.


Kontinuitet: Broder Bøvs
Udgiver(e): Editions Dargaud
Første optræden: Achille Talon Magazine #5 (1976)
Skaber(e): Claude Marin
Greg (Michel Regnier)
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrund: Broder Bøvs (Frère Boudin; boudin er en belgisk blodpølse) er en af de lettere fjollede europæiske serier som laver lidt sjov med kristendommen og middelalderen. Serien er for det meste glemt i dag og er sandsynligvis mest bemærkelsesværdig ved at Greg er forfatteren. Serien startede i den belgiske serie Achille Talon Magazine som var et blad der udkom hver anden måned og kun holdt i 6 numre. Achille Talon Magazine var grundliggende det samme som bladet Pilote, bare i et mindre format. De to første historier blev samlet sammen med hvad der ligner den tredje og fjerde historie i albummet Le Tibia Sacre fra 1977. Det andet album L'os a voile fra 1978 fortsatte historien om opgaven. Den første del af albummet har fornemmelsen af at være et femte afsnit, hvorefter historien tager form af en standard albumhistorie. Historien endte midt i opgaven og blev ikke afsluttet. Tilsyneladende var der planlagt et tredje album med navnet L'os rosse des sables, men af en eller anden grund kom det ikke ud.


Navne rundt om i verden:
BelgienFrère Boudin
DanmarkBroder Bøvs
FrankrigFrère BoudinReferencer: 1: Frère Boudin #1: Le Tibia Sacre (Broder Bøvs #1: Det Hellige Kødben)
2: Frère Boudin #2: L'os a voile (Broder Bøvs #2: Benet Står til Søs)