WeirdSpace - Kultur uden grænser

Fester Bestertester


Øjne: Sorte
Hår: Sort
Race: Menneske


Kendt famile: En søn og en datter, ingen navne


Historie: Fester Bestertester er den klogere af Fester og Karbunkle og sædvanligvis den der bliver ramt af en hver genstand der falder ned fra himlen.


Kontinuitet: Fester og Karbunkle
Udgiver(e): Signet Books
EC Publications
Første optræden: Don Martin Steps Out! (1962)
Skaber(e): Don Martin
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Fester og Karbunkle var et typisk par af typen stor/lille, tyk/tynd, klog/dum osv, en type som går helt tilbage til begyndelsen af den visuelle historiefortælling i film, tegnefilm og tegneserier, og som inkluderer par som Gøg og Gokke og Fy & Bi. Fester og Karbunkle historierne var tegneserieversioner af den voldelige falde-på-halen komik som ses i tegnefilm som Tom & Jerry og Roadrunner, hvor alt var muligt. Sædvanligvis var Fester den som blev banket ud i forskellige former og ramt af en hver tænkelige genstand som faldt ned fra himlen, mens Karbunkle sædvanligvis aldrig fik en skramme.

Fester og Karbunkle optrådte første gang i tegneserien Don Martin Steps Out! fra 1962. Et år senere i maj 1963, dukkede de to op igen i tegneserien Don Martin Bounces Back! Bøgerne var en del af Mad Pocketbooks, og at par af de få originale udgivelser i serien, som mest bestod af genoptryk fra Mad Magazine. Der er ingen tilgængelige data om at de to optrådte i andre historier, men det er muligt at de senere optrådte i Mad Magazine.

I dag er Fester og Karbunkle mest kendte for the National Gorilla Suit Day. Sketchen var med i Don Martin Bounces Back! og er i bund og grund Fester som beklager sig over at "Alle ved at det bare er et nummer som gorilladragtfabrikanterne laver for at sælge deres produkter," hvilket resulterer i at gorillaer i alle mulige forklædninger kommer og banker ham til alle mulige former (et par afskyelige snemænd dukker også op for at gøre det ekstra sært). Volden er selvfølgelig understøttet af Don Martins meget beskrivende onomatopoeia som flække, rive, banke, flå som giver noget ekstra til løjerne. Dagen er sat til den 31. januar (ingen dato er nævnt i sketchen), og det er meningen at mennesker over hele Verden skal iføre sig gorilladragt den dag.


Navne rundt om i verden:
DanmarkFester Bestertester
UK/USAFester Bestertester