WeirdSpace - Kultur uden grænser

Steen
Steen Sluppermand Rumagent Spiff Alias: Rumagent Spiff
Sluppermand
Tracer Bullet

Øjne: Sorte
Hår: Blondt
Race: Menneske


Historie: Steen er en seksårig dreng som bor sammen med sine forældre og bedste ven tigeren Stoffer. I hans verden er grænsen mellem fantasi og virkelighed udflydende, hvilket betyder at han må kæmpe mod monstre, især under sengen, bøller i skolen og ulækker mad. Heldigvis er Steen den stolte ejer af en transmogrif, som kan forvandle ham til hvadsomhelst, og en tidsmaskine som kan tage ham hvorsomhelst i tid og rum.

Steen har tre store alter ego'er: Rumagent Spiff, den rumrejsende eventyrer, Sluppermand, superhelten som kan løse alle hans problemer og Tracer Bullet, den hårdkogte detektiv. Af disse er Rumagent Spiff den mest fremherskende, især i Frøken Mortensens timer.


Kontinuitet: Steen og Stoffer
Firma: Universal Press Syndicate
Første optræden: Steen: 18. november 1985
Rumagent Spiff: 21. november 1985
Sluppermand: 30. oktober 1987
Skaber(e): Bill Watterson
Oprindelsesland: USA USA


Noter om baggrund: Steen (Calvin) er opkaldt efter en teolog fra det sekstende århundrede som troede på at alt var forudbestemt. De fleste mennesker har gået ud fra at Steen er baseret på Bill Wattersons søn eller barndomsminder. Ifølge ham selv er dette ikke tilfældet.

I modsætning til de fleste meget succesfulde serier, blev Steen og Stoffer standset mens den var en succes. Den sidste strip blev udsendt den 31. december 1995, og i mod mange fans ønsker er der ikke udgivet nyt materiale siden. Ifølge Watterson følte han sig ude af stand til at holde kvaliteten i det han lavede og i stedet for at lade kvaliteten falde, stoppede han serien.

De fleste succesfulde tegneserier bliver lavet til tegnefilm, merchandise, spil osv., men Watterson har nægtet at lade Steen og Stoffer blive brugt til noget ud over tegneseriestriberne. Figurerne kan findes som screen savere, animationer osv. på Internettet, men ingen merchandise.


Navne rundt om i verden:
DanmarkSteen
FrankrigCalvin
SpanienCalvin
SverigeKalle
TysklandCalvin
UK/USACalvinNavne rundt om i verden:
DanmarkRumagent Spiff
FrankrigSpiff, le cadet de l'espace
TysklandRaumfahrer Spiff
SpanienCapitan Spiff
SverigeRymdmannen Spiff
UK/USASpaceman SpiffNavne rundt om i verden:
DanmarkSluppermand
FrankrigHyperman
Tysklandder Unfassbare
SpanienEstupendoman
SverigeHäpnadsmannen
UK/USAStupendous ManNavne rundt om i verden:
DanmarkTracer Bullet
FrankrigBalle Traçante
TysklandKuno Knarre
SpanienBala Rastreadora
SverigeKalle Hammare
UK/USATracer BulletRelaterede links/karakterer:
- Far
- Frøken Mortensen
- Kurt
- Marlene
- Mor
- Stoffer
- Sussi