WeirdSpace - Kultur uden grænser

Barbapapa
Barbapapa Øjne: Sorte
Hår: Ingen
Race: Barbapapa


Statsborgerskab: Fransk statsborger
Civilstand: Gift
Identitet: Almindelig kendt
Kendt familie: Barbamama (hustru)
Barbalilla (datter)
Barbagrøn (datter)
Barbagul (søn)
Barbaorange (datter)
Barbapjuske (søn)
Barbablå (søn)
Barbarød (søn)


Story: Barbapapa var en skabning som voksede i haven hos Victor og Charlotte. Han dukkede op i jorden, hvor han voksede i en skal, indtil han blev sprængt ind i Menneskeverdnen. Han prøvede at tilpasse sig, og havde flere jobs, men som tiden gik, blev han ensom og begyndte at lede efter nogen som sig selv. Efter at have ledt i hele Verden, fandt han Barbamama der hjemme. Han giftede sig med hende, og sammen startede de en familie som de dyrkede i haven.


Evner & færdigheder: Ændring af fysisk form.


Kontinuitet: Barbapapa
Udgiver(e): Les Livres du Dragon d'or
Første optræden: Bøger: Barbapapa (1970)
Tegnefilm: La naissance (1974)
Tegneserier: Barbapapa and the Iceberg
Skaber(e): Annette Tison
Talus Taylor
Oprindelsesland: Frankrig Frankrig


Noter om baggrund: Barbapapa var oprindeligt en børnebog af Annette Tison og Talus Taylor. Figuren optråte første gang i bogen Barbapapa fra 1970, hvor han voksede i Victors have, og startede en familie. Navnet Barbapapa blev både figurens navn og navnet på racen, og det er et ordspil; "barbe a papa" er fransk og betyder candy floss (direkte oversat: fars skæg). Bøgerne blev en international succes og der laves stadig nye bøger.

Bøgernes succes affødte en tegnefilmserie som gik i luften i 1974. Serien Barbapapa gik i 45 afsnit i 1974. Den blev produceret i 1973, hvilket giver lidt forvirring omkring første optræden. Selv om serien Barbapapa er fransk, var tegnefilmene hollandsk/japanske, med de oprindelige stemmer på japansk af Kaneta Kimotsuki og Noriko Obara. En ny serie gik i luften i 1977 (48 afsnit), og en tredje gik i luften i 1999 (20 afsnit). Som en del af tegnefilmene, blev der udgiver flere LP'er med sangene fra afsnittene.

Detaljerne er sparsomme, men iflg. det officielle Barbapapa-site, blev Barbapapa også lavet som tegneserier. Serien er åben serie uden numre, og kun identificerbar vha. titlen, ligesom bøgerne. Indtil videre, er der 79 tegneserier på listen.

Seriens popularitet har resulteret i en masse merchandise, fra de indlysende små figurer og bamser til hjemmesko, smykker, kaffekrus og kopier af Barbapapaernes hus i naturlig størrelse.


Navne rundt om i verden:
BulgarienТатко Барба
DanmarkBarbapapa
FinlandBarbapapa
FrankrigBarbapapa
HollandBarbapapa
ItalienBarbapapà
Japanバーバパパ
Kina (hovedlandet)巴巴爸爸
Kina (Hong Kong)變形豆爸爸
NorgeBarbapappa
PortugalBarbapapa
SpanienBarbapapá
SverigeBarbapapa
SydafrikaBarbapapa
TysklandBarbapapa
UK/USABarbapapa
UngarnBarbapapaRelaterede links/karakterer:
- Barbablå
- Barbagrøn
- Barbagul
- Barbalilla
- Barbamama
- Barbaorange
- Barbapjuske
- Barbarød
- Charlotte
- Victor