WeirdSpace - Kultur uden grænser

Claudius Dillerdallerpotipus IV
Claudius Dillerdallerpotipus IV Øjne: Sorte
Hår: Sort pels
Race: Rotte


Beskæftigelse: Kasmerotternes konge
Civilstand: Single
Kendt familie: Barnabas (søn)


Historie: Claudius Dillerdallerpotipus IV er kongen over rotter der bor i kloakkerne efter en atomkrig ødelagde Verden oven over.


Kontinuitet: Kasmerotterne
Udgiver(e): Casterman
Lombard
Første optræden: Tegneserier: Les Toyottes: La Dalle Maudite (1980)
Spil: The Toyottes (1990)
Skaber(e): Louis-Michel Carpentier
Oprindelsesland: Belgien Belgien


Noter om baggrumd: Truslen om en atomkring og hvordan Verden ville være efter en atomkrig var et meget populært tema under den Kolde Krig, og for det meste havde historierne et ret mørkt syn på efterkrigstidens Jord. Kasmerotterne (Les Toyottes) var en af de få muntre historier og var grundliggende en actionkomedie om en konge og hans mænd. Efter krigen havde kun rotterne og nogle få udvalgte muterede dyr overlevet. Kong Claudius Dillerdallerpotipus IV (Claudius Rapedalédilapoulos IV) var kongen over en af grupperne af rotter som havde overlevet, og han prøvede at regere sit kongerige, hjulpet af sin uduelige rådgiver og opfindsomme soldater.

Serien belv skabt af Louis-Michel Carpentier som lavede de første to album alene. Ved det tredje album, La Dame Blanche (på dansk Den Hvide Dame), kom Cauvin på som forfatter. De første fem album kom i hurtig rækkefølge fra 1980 til 1982 fra Casterman. Så stoppede serien indtil 1989, hvor Le Lombard udgav et sjette album i serien og en historie ved navn La Quête Infernale i BD Jeu #1. Intet nyt materiale er blevet udgivet siden da.

Kasmerotterne blev overført til spil i 1990. Spillet The Toyottes til platformene Amiga 500/600 og Atari ST blev udgivet af Infogrames.


Relaterede links/karakterer:
- Ambrosius
- Barnabas
- Cyprianus
- Gideon
- Sergent
- Themistokles